فهرست مطالب

ویپینگ: خطرات سلامتی و نحوه ترک سیگار های الکترونیک. استفاده از سیگارهای الکترونیکی و سایر وسایل ویپ می تواند منجر به اعتیاد به نیکوتین شود و شما را در معرض سموم خطرناک قرار دهد. درباره خطرات منحصر به فردی که جوانان با آن مواجه هستند و نحوه ترک این عادت بیشتر بدانید.

ویپینگ چیست؟

ویپینگ شامل استنشاق بخار سیگار الکترونیکی، لوله الکترونیکی، غلاف ویپ، قلم ویپ یا دستگاه مشابه است. بسیاری از کودکان و نوجوانان به ویپینگ را یک فعالیت بی ضرر می دانند.

ممکن است فکر کنید که ویپ اساساً  یک بخار طعم دار است که به شما کمک می کند آرام شوید. یا ممکن است باور داشته باشید که ویپینگ در بین افراد هم سن و سال شما بسیار رایج است که خطرات آن از آنچه باید، بیشتر است.

درست است که ویپینگ یک عادت فزاینده رایج در بین جوانان است. در یک نظرسنجی در سال 2021 در ایالات متحده، بیش از دو میلیون دانش آموز راهنمایی و دبیرستان گفتند که در یک ماه گذشته از سیگار الکترونیکی استفاده کرده اند. سیگارهای الکترونیکی در بین دانش آموزان بسیار محبوب تر از سیگار، سیگار برگ و سایر محصولات تنباکو بودند. این اعداد برای متخصصان بهداشت هشداردهنده است زیرا خطرات ناشی از ویپینگ بسیار واقعی است. آئروسل دستگاه‌های ویپ اغلب حاوی نیکوتین است، یک داروی اعتیادآور که می‌تواند بر مغزهای در حال رشد تأثیر بگذارد. علاوه بر این، هنگامی که بخار سیگار الکترونیکی خود را استنشاق می کنید، مواد شیمیایی مختلفی را نیز تنفس می کنید که برخی از آنها ممکن است سمی باشند. بنابراین، آن بخار به ظاهر بی ضرر این پتانسیل را دارد که بر سلامت جسمی و روحی شما تأثیر منفی بگذارد.

اگر فقط گهگاهی سیگار می کشید، یادگیری بیشتر در مورد خطرات ممکن است برای متقاعد کردن شما برای اجتناب از سیگار الکترونیکی در آینده کافی باشد. اگر پیش از این یک  مصرف کننده همیشگی ویپ هستید، ممکن است متوجه شوید که حذف نیکوتین یک فرآیند دشوار است. شاید بخواهید سیگار را ترک کنید، اما علائم ترک همچنان شما را به سمت ویپ تان هدایت می کند. شاید شما از خطرات سلامتی ناشی از ویپینگ می ترسید اما مطمئن نیستید که چگونه بدون نیکوتین کنار بیایید. بدانید که می توان آن را انجام داد. با اطلاعات، پشتیبانی و استراتژی های مناسب، می توانید این عادت را برای همیشه کنار بگذارید و از سلامت و رفاه کلی خود محافظت کنید.

ویپینگ: خطرات سلامتی و نحوه ترک سیگار های الکترونیک

اثرات ویپینگ بر سلامتی

سیگارهای الکترونیکی به عنوان جایگزین ایمن تری برای سیگارهای سنتی معرفی شده اند. برخی از افراد حتی برای به حداقل رساندن خطرات ناشی از سیگار کشیدن به سیگار کشیدن روی می آورند. درست است که ذرات معلق در هوا حاوی مواد شیمیایی سمی کمتری نسبت به دود سیگار هستند. اما این بدان معنا نیست که ویپینگ یک فعالیت بدون خطر است.

طبق یک مطالعه CDC، تقریباً 99 درصد از سیگارهای الکترونیکی فروخته شده در ایالات متحده دارای مقداری نیکوتین هستند و محتوای آن همیشه فاش نمی شود. نیکوتین یک محرک است که ضربان قلب شما را افزایش می دهد و به طور موقت به شما افزایش می دهد. شما ممکن است از آن برای استراحت پس از یک روز طولانی در مدرسه یا آرام کردن اعصاب خود قبل از یک رخداد مهم استفاده کنید.

اگرچه بسیاری از افراد در ابتدا از نیکوتین برای رهایی از اضطراب یا افسردگی استفاده می کنند، اما به سرعت متوجه می پیشروی به سمت اعتیاد می شوند و این اعتیاد در دراز مدت سلامت روان را بدتر می کند. اگر وابستگی به نیکوتین دارید و مدت زیادی را بدون دارو سپری کنید، ممکن است احساس افسردگی، اضطراب، عدم تمرکز یا تحریک پذیری کنید.

بنابراین، برای کاهش این علائم دوباره ویپ می‌زنید و این چرخه تکرار می‌شود. این می تواند منجر به یک وضعیت ناراحت کننده شود زیرا احساس می کنید که اعتیاد به نیکوتین بر شما قدرت دارد. نیکوتین همچنین می تواند بر روی مغز شما تأثیر بگذارد که تا زمانی که به اواسط دهه 20 زندگی خود برسید به رشد خود ادامه می دهد. نیکوتین با آسیب رساندن به مناطقی از مغز که مسئول یادگیری، تمرکز، خلق و خو و کنترل تکانه هستند، در رشد مغز اختلال ایجاد می کند. این می تواند عواقبی برای همه چیز از تکالیف مدرسه گرفته تا زندگی اجتماعی شما داشته باشد. مشکل در حفظ اطلاعات در کلاس یا تمرکز بر تکالیف می تواند منجر به چالش های تحصیلی شود. نوسانات خلقی و رفتارهای تکانشی ممکن است شما را به شدت به نزدیکترین دوستانتان سوق دهد و باعث ایجاد شکاف در حلقه اجتماعی شما شود.

مواد شیمیایی سمی در سیگارهای الکترونیکی

جدا از نیکوتین، آئروسل موجود در ویپ شما ممکن است شما را در معرض سایر مواد شیمیایی ناسالم قرار دهد. فرمالدئید، یک ماده تحریک‌کننده و احتمال سرطان‌زا، می‌تواند هنگام گرم شدن مایع تشکیل شود. مواد شیمیایی مانند آکرولئین، دی استیل و دی اتیلن گلیکول می توانند به ریه های شما آسیب بزنند. ویپینگ همچنین می تواند بدن شما را در معرض فلزاتی مانند قلع، سرب، نیکل و کادمیوم قرار دهد. ویپینگ ممکن است خطراتی داشته باشد که محققان هنوز آن را کشف نکرده اند. اخیراً در سال 2019، شکل مصنوعی ویتامین E به عنوان عامل احتمالی شیوع آسیب های ریوی در میان مصرف کنندگان ویپ شناسایی شد. علاوه بر این، یک مطالعه در سال 2021 روی ذرات معلق در هوا و مایعات بخار، وجود نزدیک به 2000 ماده شیمیایی ناشناخته را شناسایی کرد.

خطر ابتلا به بیماری ها

مطالعات بیشتر و بیشتر نشان می دهد که ویپینگ می تواند بر سلامت دهان تأثیر بگذارد. نیکوتین در جریان خون در لثه اختلال ایجاد می کند و آئروسل سیگار الکترونیکی وضعیت باکتری های دهان را تغییر می دهد.این امر خطر ابتلا به بیماری پریودنتال را افزایش می دهد که با علائمی مانند بوی بد دهان، لثه های متورم و خونریزی، مشکل در جویدن و لق شدن دندان ها همراه است.  تحقیقات جدید همچنین نشان می دهد که مصرف کنندگان سیگار الکترونیکی ممکن است خطر ابتلا به پیش دیابت و بیماری های ریوی مانند آسم و بیماری انسداد مزمن ریه (COPD) را افزایش دهند.

اگر هم از سیگارهای الکترونیکی و هم از سیگارهای سنتی استفاده می کنید، خطرات سلامتی خود را بیشتر می کنید. یک مطالعه نشان داد افرادی که از هر دو نوع منبع نیکوتین استفاده می کنند به طور قابل توجهی احتمال ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را افزایش می دهند.

ویپینگ: خطرات سلامتی و نحوه ترک سیگار های الکترونیک

نحوه ترک سیگار الکنرونیک

دلایل زیادی برای ترک ویپینگ وجود دارد، اما ترک این عادت می تواند یک روند خسته کننده باشد. شاید بتوانید قبل از تسلیم شدن به استعمال سیگار، یک روز از سیگار الکترونیکی خودداری کنید.

سپس، احساس شرم و پشیمانی همراه با نیکوتین بالا است. پس از شکست مکرر در ترک، ممکن است احساس درماندگی، دلسردی کنید و به این فکر کنید که آیا مشکلی در شما وجود دارد یا خیر. بدانید که تنها نیستید. اعتیاد به نیکوتین مسئله ای است که بسیاری از افراد با آن دست و پنجه نرم می کنند. با این حال، یک رویکرد متفکرانه و استراتژیک برای مقابله با اعتیاد و عادات مرتبط با آن می‌تواند تفاوت را ایجاد کند.

با فکر کردن به انگیزه های خود برای ترک سیگار شروع کنید: برای اکثر مردم، ترک سیگار الکترونیکی مزایای متعددی دارد. تمام انگیزه های خود را بنویسید. شاید بخواهید برای یک رویداد مهم پول پس انداز کنید، اما همچنان برای لوازم جانبی ویپ پول خرج می کنید. یا شاید بخواهید برای جلوگیری از عواقب جسمی و روحی اعتیاد، سیگار کشیدن را ترک کنید.اگر روابط شما با دوستان، شرکا یا والدین به دلیل عادت شما دچار مشکل شده است، ترک ممکن است زندگی اجتماعی شما را بهبود بخشد. این فهرست از دلایل ترک ویپینگ به شما کمک می‌کند تا زمانی که وسوسه می‌شوید این عادت را از سر بگیرید، در مسیر خود قرار بگیرید.

سپس، یک تاریخ ترک تعیین کنید. چه زمانی قصد دارید کاملاً از عادت ویپینگ رها شوید؟ روزی را انتخاب کنید که در دو هفته آینده باشد، بنابراین انگیزه برای ترک همچنان قوی است.  با این حال، روزی را انتخاب نکنید که می دانید بسیار استرس زا خواهد بود، مانند روز آزمون مهم. هنگامی که هدف خود را تعیین کردید، می توانید رفتار خود را تنظیم کنید و اعتیاد را ترک کنید.

نکته 1 ترک ویپینگ: عوامل محرک را شناسایی و مدیریت کنید.

محرک‌ها موقعیت‌های خاصی هستند که میل شما را به ویپینگ افزایش می‌دهند. به عنوان مثال، استشمام بخار در هوا یا دیدن ویپ کشیدن دوستان ممکن است ولع شما را افزایش دهد. شاید تبلیغات آنلاین یا تلویزیونی شما را وسوسه کند که یک سیگار الکترونیکی بگیرید. برخی از حالات عاطفی نیز می توانند به عنوان محرک عمل کنند. شاید استرس آماده شدن برای یک مصاحبه شغلی میل شما را به ویپ کشیدن افزایش دهد. همچنین ممکن است برای مقابله با تنهایی و کسالت به نیکوتین روی بیاورید.

اگر به سختی می توانید محرک های خود را شناسایی کنید، یک دفترچه ولع (میل) داشته باشید. اطلاعاتی مانند زمانی که میل تان شروع می شود، چه کاری انجام می دادید و با چه کسی بودید را ثبت کنید. شما همچنین می توانید به شدت تمایلتان را به استعمال درنظر بگیرید.

غلبه بر محرک ها

هنگامی که محرک های خود را شناختید، می توانید استراتژی هایی را برای جلوگیری یا به حداقل رساندن آنها ایجاد کنید.

برای شروع، برای خلاص شدن از شر هرگونه لوازم جانبی ویپ در کوله پشتی، کمد، ماشین یا اتاق خود وقت بگذارید. اگر فشار اجتماعی یک محرک است، از دوستانی که استعمال می‌کنند فاصله بگیرید یا به آنها بگویید که می‌خواهید ترک کنید. اگر کسی سعی کرد شما را مجبور به استفاده مجدد از سیگار الکترونیکی کند، به سادگی یک «نه متشکرم» محکم اما مؤدبانه بگویید. یک دوست خوب به آن مرز احترام می گذارد. وقتی صحبت از محرک‌های مبتنی بر احساسات می‌شود، باید راه‌های جدیدی برای مقابله با آن احساسات بیاموزید. در اینجا فقط چند نمونه از راهبردهای مقابله بالقوه آورده شده است:

اگر احساس تنهایی و بی حوصلگی می کنید:

  • برای به چالش کشیدن کمرویی و اضطراب از خود شفقت و خودگویی مثبت استفاده کنید.
  • به باشگاه ها بپیوندید و در رویدادهایی شرکت کنید که با علایق شما مطابقت دارند.
  • به دنبال فرصت هایی برای انجام کارهای داوطلبانه باشید.

اگر استرس دارید یا مضطرب هستید:

  • مدیتیشن ذهن آگاهی یا تمرینات تنفسی روزانه را بگنجانید.
  • از تعهد بیش از حد و مسئولیت بیش از حد خودداری کنید.
  • با خواب کافی و رژیم غذایی سالم از بدن خود مراقبت کنید.

اگر احساس افسردگی می کنید:

  • از فعالیت بدنی منظم برای بهبود خلق و خوی خود استفاده کنید.
  • در اطراف خود دوستان و اعضای خانواده که به شما احساس امنیت و مراقبت می دهند ایجاد کنید.
  • اگر احساس می کنید تحت فشار افکار منفی هستید، با یک خط کمک (انتخاب کلینیک) تماس بگیرید.

نحوه ترک سیگار الکنرونیک

نکته 2: برای تمایل و عقب نشینی آماده شوید.

علائم دست کشیدن از  نیکوتین، احساسات ناخوشایندی هستند که مدت کوتاهی پس از ترک ویپینگ ایجاد می شوند. اینها ممکن است روزها یا هفته ها طول بکشند، اما می دانیم که بخشی عادی از این پروسه هستند. علائم رایج ترک نیکوتین می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • هوس ها
    • تحریک پذیری
    • گیجی و مشکل در تمرکز
    • اضطراب
    • بی قراری
    • سردرد
    • گرسنگی
    • بیخوابی

هوس ها می توانند شدید باشند، اما معمولا فقط چند دقیقه طول می کشند. راه های زیادی برای کنار آمدن تا زمانی که آنها از بین بروند وجود دارد. این استراتژی ها را آزمایش کنید تا ببینید چه چیزی برای شما بهتر است.

حواس پرتی داشته باشید. کارهایی مثل شامل گوش دادن به موسیقی، بازی با حیوان خانگی یا بازی ویدیویی از این جمله هستند.

  • فعالیت بدنی داشته باشید. آهسته بدوید، دوچرخه سواری کنید، یا شنای سوئدی یا پروانه زدن انجام دهید. این فعالیت‌ها می‌توانند باعث حواس پرتی شوند، اما همچنین می‌توانند خلق و خوی شما را تقویت کرده و به شما انرژی بدهند.
  • دلایل خود را برای ترک سیگار مرور کنید. آن فهرست انگیزیتان را برای ترک سیگار یادآوری می کند؟ دوباره آن را مرور کنید. به این فکر کنید که وقتی این عادت را ترک کردید چقدر احساس بهتری خواهید داشت. خودتان را بدون نیکوتین تصور کنید.
  • از یک جایگزین خوراکی برای ویپینگ استفاده کنید. به عنوان مثال، جویدن آدامس یا کرانچی (خرد شده) هویج می تواند به منحرف کردن حواس شما کمک کند.
  • برای آرام کردن سیستم عصبی خود تنفس عمیق را تمرین کنید. برای چند ثانیه به آرامی از بینی نفس بکشید. این کار را با بازدم طولانی تری دنبال کنید. آنقدر این کار را تکرار کنید تا احساس کنید اضطراب شما کاهش یافته است – یا مراقبه تنفس عمیق ما را امتحان کنید.
  • آب بیشتری بنوشید. اگر این هوس همراه با سایر علائم ترک، مانند سردرد و گرسنگی باشد، آبدار بودن بدن می تواند کمک کند. اگرچه هوس ها در چند روز اول ترک رایج است، اما احتمالاً متوجه خواهید شد که در نهایت هم از نظر دفعات و هم از شدت کم می شود.

نکته 3: حامی پیدا کنید

کنار گذاشتن این عادت در نهایت مسئولیت شماست، اما تکیه کردن به دیگران برای حمایت می تواند کمک کننده باشد. به عزیزانتان بگویید که در حال تلاش برای ترک ویپینگ هستید و از آنها حمایت می خواهید. صحبت کردن با آنها در مورد هدفتان همچنین به آنها کمک می کند تا تغییرات خلق و خوی شما را طی چند روز یا هفته آینده درک کنند. به آنها بگویید که چه اقدامات خاصی می توانند برای کمک به شما انجام دهند. شاید دوست دارید دوستان در اطراف شما از ویپینگ اجتناب کنند. شاید می خواهید برادرتان صراحتاً عواقب سلامتی را به شما یادآوری کند. ممکن است بخواهید یک دوست به شما  برای کاهش استرس و خستگی در یک برنامه ورزشی یا سرگرمی جدید بپیوندد. به یاد داشته باشید که برای نشان دادن قدردانی خود از دوستان و اعضای خانواده حامی خود وقت بگذارید.

همچنین می توانید به دنبال یک حامی حرفه ای باشید. برای مشاوره شخصی در مورد ترک سیگار با یک مشاور ترک سیگار تماس بگیرید. می توانید از طریق تلفن یا آنلاین با مشاور تماس بگیرید. در صورت لزوم، پزشک تان ممکن است بتواند داروهایی را برای کاهش علائم ترک تجویز کند. با این حال، می توانید راه حل های بدون نسخه مانند آدامس و برچسب های نیکوتن دار را نیز پیدا کنید.

  • با خودتان صبور باش.ممکن است در ابتدا دشوار به نظر برسد، اما با تلاش می توانید این عادت را ترک کنید. البته ترک کار کمی نیست. بنابراین، با رسیدن به هر نقطه عطفی، زمانی را برای جشن گرفتن دستاوردهای خود اختصاص دهید. اگر لغزش کردید و وسوسه به ویپ کشیدن شدید، خیلی به خودتان سخت نگیرید. آن را به یک تجربه یادگیری تبدیل کنید. چه چیزی باعث شد که دوباره ویپ بکشید؟ برای مقابله با این محرک در آینده چه کاری می توانید انجام دهید؟

نکاتی برای والدین کودکانی که ویپ می کنند.

اگر کودک شما ویپ می کند، طبیعی است که احساس نگرانی کنید. ممکن است ترس داشته باشید که استعمال ویپ عواقب جدی برای سلامتی داشته باشد یا آنها را به سمت عادات خطرناک دیگر سوق دهد.

علیرغم ترس‌هایتان، می‌دانید که صحبت کردن با نوجوانان در مورد این نوع موضوعات می‌تواند مشکل باشد. ممکن است نخواهید خطر بحث و جدل را به خطر بیندازید یا به آنها احساس تدافعی بدهید. خوشبختانه، راه‌های زیادی برای بیان مناسب موضوع وجود دارد.

ابتدا، درک اینکه چرا کودک یا نوجوان شما در ویپ می کند، مفید است.

چرا کودکان و نوجوانان ویپ می کنند

هر چه بیشتر دلایل اینکه چرا افراد جوان ویپ می کنند را بشناسید، صحبت کردن با فرزندتان در مورد خطرات آن آسان تر خواهد بود. دلایل رایج عبارتند از:

  • فشار همسالان. بسیاری از کودکان و نوجوانان می گویند که در ابتدا سیگارهای الکترونیکی را امتحان کردند که دوستانشان از آن استفاده می کردند. دوستان ممکن است با کم‌اهمیت جلوه دادن خطرات، یکدیگر را تحت فشار قرار دهند تا از آن استفاده کنند. حتی زمانی که هیچ فشار آشکاری از جانب دوستان وجود ندارد، نوجوانانی که ویپ نمی‌کنند ممکن است احساس کنند که نیاز دارند آن را امتحان کنند تا با گروه هماهنگ شوند.
  • طعم های جذاب. اگرچه تولیدکنندگان ویپ از تبلیغات مستقیم برای کاربران جوان‌تر اجتناب می‌کنند، کودکان و نوجوانان اغلب محصولات طعم‌دار را جذاب می‌دانند. محصولاتی که طعم میوه، آب نبات و دسر را تقلید می کنند، می توانند به طور ویژه فریبنده باشند.
  • احساسات منفی. نوجوانی می‌تواند دوران پرتلاطمی باشد که به دلیل اینکه پر از خودشناسی، استرس‌های اجتماعی و خواسته‌های مدرسه است. کاربران جوان سیگار الکترونیکی اغلب برای مدیریت استرس، اضطراب و افسردگی ناشی از این مرحله از زندگی به دستگاه‌های ویپ خود متکی هستند.
  • درک ایمنی. برای سال‌ها، سیگارهای الکترونیکی با موفقیت به عنوان جایگزینی امن‌تر برای سیگارهای سنتی معرفی شده‌اند. متأسفانه، کودکان و نوجوانان نیز از این پیام رسانی استفاده کرده اند و اغلب خطرات ناشی از مصرف ویپ را دست کم می گیرند. طعم های شیرین همچنین می تواند محصولات ویپ را بی ضرر نشان دهند.
  • دسترسی. اغلب برای جوانان آسان تر است که سیگارهای الکترونیکی را تهیه کنند، به خصوص اگر این محصولات در میان گروه های دوستانشان محبوب باشند. ویپینگ همچنین اغلب ارزانتر از سایر محصولات تنباکو است، که برای جوانانی که درآمد ندارند جذاب است.
  • زیبایی شناسی. بسیاری از دستگاه‌های ویپ به راحتی از بزرگسالان پنهان می‌شوند، اما طراحی فریبنده ای دارند که نوجوانان آن را به یکدیگر نشان دهند. برخی از جوانان نیز ممکن است فکر کنند که  ویپ آنها را مسن تر و بالغ تر نشان می دهد.

چگونه با کودک خود در مورد ویپینگ صحبت کنیم

چگونه با کودک خود در مورد ویپینگ صحبت کنیم

به کاربردن لحن مناسب می تواند تفاوت زیادی در خوب پیش رفتن مکالمه ایجاد کند. نیازی نیست با کشیدن فرزندتان به اتاق ناهار خوری برای یک گپ رسمی، مکالمه را بزرگ جلوه دهید. در واقع، این  کار ممکن است باعث شود آنها احساس بازجویی کنند.

  • یک رویکرد معمولی داشته باشید و بگذارید موضوع به طور طبیعی مطرح شود. به عنوان مثال، ممکن است هر دوی شما یک تبلیغ را در تلویزیون ببینید یا فردی را ببینید که در انظار عمومی ویپ می‌کند. چنین موقعیت هایی فرصت خوبی برای مطرح کردن موضوع است. هنگامی که شما یا فرزندتان استرس دارید یا عجله دارید، از شروع گفتگو خودداری کنید. اگر هر دو راحت باشید، صحبت ممکن است راحت‌تر پیش برود.
  • از سوالات باز برای دعوت به بحث استفاده کنید. می‌توانید نظر آن‌ها را در مورد مصرف سیگار یا خطرات سیگار الکترونیکی در مقابل سیگار بپرسید. هدف به جای سخنرانی، گفتگو است. از آنها انتقاد نکنید به پاسخ‌های آن‌ها به شیوه‌ای بدون قضاوت گوش دهید و سؤالات بعدی را بپرسید.
  • آنچه که در مورد خطرات ویپ می دانید به اشتراک بگذارید. ممکن است بخواهید به چگونگی تأثیر ویپینگ روی دندان ها و لثه ها و همچنین احتمال اعتیاد به نیکوتین اشاره کنید. همچنین می توانید به غیرقانونی بودن ویپینگ زیر سن قانونی اشاره کنید، اما از تهدید خودداری کنید. مشخص کنید که نگرانی های شما  به علت دوست داشتن است نه تمایل به کنترل هر عمل آنها.
  • لازم نیست مکالمه یک چت طولانی باشد. می توانید در طول روزها، هفته ها یا ماه ها صحبت های کوتاه زیادی با فرزندتان داشته باشید. اگر فرزند شما در ابتدا در مورد باز گویی تجربیات خود مردد است، به موضوع دیگری بپردازید. فکر کردن به آن به عنوان یک مکالمه مداوم به شما زمان می‌دهد تا بین بحث‌ها تحقیق کنید و بیشتر بدانید.

چگونه به کودک خود کمک کنیم تا ویپ را ترک کنند؟

حمایت شما می تواند تفاوت زیادی در کمک به کودک شما برای ترک عادت  ویپ ایجاد کند. با آموزش خودتان در مورد علائم اعتیاد و ترک شروع کنید. هرچه بیشتر در مورد این موضوعات بدانید، آمادگی بیشتری برای کمک به فرزندتان برای ترک ویپ خواهید داشت.

به آنها کمک کنید تا با محرک ها و وسوسه ها کنار بیایند. با فرزندتان بنشینید و فهرستی از محرک های احتمالی تهیه کنید. سپس، می توانید با هم کار کنید تا راهبردهای های مقابله ای مانند:

  • خلاص شدن از شر دستگاه های ویپ.
  • تمرین «نه» گفتن به فشار همسالان.
  • همراه داشتن آدامس یا سایر جایگزین های سیگار را طرح ریزی کنید.
  • به طور مرتب با کودک خود در مورد عوامل استرس زا صحبت کنید. آیا آنها نسبت به جدایی احساس افسردگی یا اظطراب می کنند یا در مورد آزمایشی که در پیش رو دارند مضطرب هستند؟ شما همیشه نیاز به راه حل برای مشکلات آنها یا صحبت عاقلانه والدین ندارید. گاهی اوقات فقط گوش دادن و احساس شنیده شدن به فرزندتان برای بهبود حال آنها کافی است.
  • فرزندتان را تشویق کنید که سرگرمی ها و فعالیت های اجتماعی را بپذیرد. به آنها پیشنهاد دهید ورزش های گروهی را امتحان کنند، ساز بیاموزند یا به یک باشگاه محلی بپیوندند که با علایق آنها مطابقت دارد. اگر آنها سرگرمی های دارند، هر کاری که می توانید برای حمایت از آنها انجام دهید. از آنجایی که کودک شما بیشتر بر روی سرگرمی ها و علایق خود تمرکز می کند، ممکن است کمتر وسوسه شود که از ویپینگ برای مدیریت احساسات منفی استفاده کند. هم چنین فرصت های داوطلبانه می تواند خستگی را کاهش دهد، عزت نفس را تقویت کند و به تقویت حس جهت گیری کمک کند.
  • کاری کنید که آنها احساس قدرت کنند. توانایی شان در تفکر انتقادی و مستقلانه را تحسین کنید. بگذارید بدانند که برای تصمیم گیری هوشمندانه، حتی در مواجهه با فشار همسالان، به آنها اعتماد دارید. موانع دیگری که بر آنها غلبه کرده‌اند و چیزهایی را که به آن‌ها دست یافته‌اند را یادآوری کنید. با انجام این کار، به فرزندتان کمک می کنید تا از اعتماد به نفس و انعطاف پذیری عاطفی که برای غلبه بر اعتیاد و ترک ویپینگ نیاز دارد، استفاده کند.

 

 

 

Refrence

Zhang, Z., Jiao, Z., Blaha, M. J., Osei, A., Sidhaye, V., Ramanathan, J. M., & Biswal, S. (2022). The Association Between E-Cigarette Use and Prediabetes: Results From the Behavioral Risk Factor Surveillance System, 2016–2018. American Journal of Preventive Medicine, S0749379722000241. https://doi.org/10.1016/j.amepre.2021.12.009