فهرست مطالب

خواه مدتی طولانی تحت تراپی بوده باشید، یا تازه شروع کرده باشید، امکان دارد از خود بپرسید که چه مدت باید ادامه دهید. ممکن است از زمان توقف تراپی آگاه نباشید. ممکن است این امید را داشته باشید که به زودی دوره درمانتان به پایان می رسد یا ممکن است این سوال را داشته باشید که آیا باید مدت طولانی تحت درمان قرار گیرید.

درمان چقدر طول می کشد؟

پاسخ به اینکه طول درمان چقدر است،پاسخی پیچیده است و به عواملی مانند نوع تراپی که انجام می دهید، در چه شرایط سلامت روانی باید به دنبال درمان باشید و همچنین ترجیحات شخصی بستگی دارد. به عبارت دیگر، طول درمان مشخصی وجود ندارد و از فردی به فرد دیگر بسیار متفاوت است.

در اینجا، آنچه را که باید در مورد طول مدت تحت درمان قرار گیری و چگونگی تعیین طول درمان منطقی، توضیح می دهیم.

نحوه پایان دادن به تراپی

در اینجا آنچه باید در مورد خاتمه درمان بدانید آمده است

چه مدت طول می کشد تا نتایج تراپی را ببینید؟

بسیاری از ما به امید دیدن نتایج به درمان رو می آوریم. اساساً، صرف نظر از اینکه چه وضعیت سلامت روانی ما را وادار به جستجوی درمان کرده است، هدف نهایی ما احساس شادی بیشتر، کسب تعادل عاطفی  و تجهیز بهتر برای اقدام و پیشرفت است.

افرادی که با مسئله حاد سر و کار دارند – مانند اختلال خوردن، یک دوره روان پریشی، اعتیاد یا فقدانی اخیر – به دنبال تسکین فوری بدترین علائم خود هستند. آن دسته از افرادی که سال ها با بیماری روانی مانند اضطراب یا افسردگی زندگی می کنند، در پی راه حل های بلندمدت تری برای بهبودی هستند.

در هر صورت، تمایل به دانستن این موضوع داریم که برای تغییر وضعیت سلامت روان خود ،چقدر باید منتظر بمانیم. خبرهای خوبی در این رابطه وجود دارد. تحقیقات نشان داده است که اکثر مردم پس از شروع، به زودی شاهد برخی از نتایج درمان می شوند. به گفته انجمن روانشناسی آمریکا:

حدود 50 درصد افراد پس از حدود 15 تا 20 جلسه تراپی، احساس بهتری خواهند داشت. برخی از انواع درمان های کوتاه مدت در کمتر از 12تا 16 جلسه نتیجه می دهند.

شرایط پیچیده‌تر روان‌شناختی و برخی اختلالات شخصیتی به درمان‌های طولانی‌تری (بین 12 تا 18 ماه) نیاز دارد.

افراد مبتلا به بیماری‌های مزمن به درمان طولانی‌تر و گسترده‌تری نیاز دارند که به ترجیحات شخصی یا توصیه درمانگر یا روانپزشک بستگی دارد.

دیدن نتایج و دستیابی به احساس بهتر به معنای متعهد شدن به درمان و پایبندی به آن  و مدت زمانی که طول می کشد،دارد. متأسفانه، بسیاری از افراد قبل از به نتیجه رسیدن درمان، آن را ترک می کنند. به عنوان مثال، مطالعه ای نشان داد که از هر 5 نفر 1 نفر (20%) درمان را زودتر از موعد رها می کند.

انواع درمان و طول درمان

مدت زمانی که تحت درمان قرار می گیرید به نوع درمان شما بستگی دارد. سبک های درمانی مختلف،از فلسفه ها، اصول، ساختارها و اهداف متفاوتی برخوردارند.

برخی از انواع درمان مبتنی بر ساختارهای کوتاه مدت هستند، بنابراین می توانید انتظار داشته باشید که زودتر انجام شود. برخی دیگر بر اساس جدول زمانی طولانی تر و گسترده تر هستند.

درمان کوتاه مدت

انواع مختلفی از درمان وجود دارد که درمان کوتاه مدت در نظر گرفته می شود. در ادامه به بررسی این موارد می پردازیم.

رفتار درمانی شناختی  (CBT)

CBT نوعی درمان است که به شناسایی افکاری که دارید می پردازد وشما را در مورد نحوه تاثیرگذاری افکار بر احساسات و رفتارتان، آگاه‌تر می نماید. CBT برای درمان انواع بیماری های روانی، از جمله افسردگی، اضطراب، اختلال وسواس فکری-اجباری (OCD) و اختلالات خوردن بکار برده می شود. بیشتر اوقات، CBT حدود 12-20 جلسه طول می کشد.

مواجهه درمانی

مواجهه درمانی یا مواجهه طولانی مدت (PE)، تراپی مورد استفاده برای درمان PTSD و فوبیا با قرار گرفتن ملایم در معرض محرک و در محیطی امن و کنترل شده است. معمولاً این نوع درمان 3 ماه یا بیشتر یا حدود 8-15 جلسه هفتگی طول می کشد.

درمان حساسیت زدایی با حرکات چشم و بازپردازش  (EMDR)

درمان EMDR از حرکات خاص چشم برای کمک به افراد جهت بهبود PTSD و تروما استفاده می‌کند. غالبا تمرکز بر خاطرات خاص و هدف قرار دادن آنها با درمان است. به طور معمول، درمان EMDR حدود 6-12 جلسه طول می کشد.

درمان طولانی مدت

سایر انواع درمان در دوره های زمانی طولانی تر مورد استفاده قرار می گیرند که طول مدت آن تا حد زیادی با همکاری درمانگر و بیمار تعیین می شود. در ادامه به بحث در مورد درمان های طولانی مدت می پردازیم:

درمان روانکاوی یا روان پویایی

این نوع درمان همان چیزی است که بسیاری از مردم آن را به عنوان درمان سنتی یا کلاسیک بر اساس اصول زیگموند فروید می‌دانند. در طول سال ها ،روانکاوی تکامل یافته و مدرن تر شده است. با این حال، رویکرد طولانی مدتی در نظر گرفته می شود، که عمیقاً در گذشته و ناخودآگاه خود غوطه ور می شوید و سعی می کنید به درک مسائل ریشه ای تاثیرگذار  بر سلامت روانتان بپردازید. این نوع تراپی چندین سال طول می کشد، اگرچه درمان‌های روان پویشی کوتاه‌مدت‌تری وجود دارد که ممکن است بین 12 تا 24 جلسه طول بکشد.

درمان انسان گرایانه چیست؟

انواع درمان انسان گرایانه، رویکرد همدلانه و رشد محور برای درمان است که اغلب در برآوردن نیازهای منحصر به فرد هر بیمار متمایز می شود. نمونه های درمان انسان گرایانه عبارتند از گشتالت درمانی، درمان فرد محور و درمان وجودی. معمولاً طول درمان بی پایان است و متناسب با نیازهای شماست، اما ممکن است در مقایسه با درمان‌های کوتاه‌مدت‌تر، طولانی‌تر باشد.

شرایط سلامت روان و طول درمان

مدت زمانی که تحت درمان هستید به نوع بیماری سلامت روانی که در پی درمانش هستید بستگی دارد. اگر دچار دوره حاد سلامت روان  بدون سابقه مشکلات سلامت روانی مادام العمر می باشید طی دوره درمان کوتاه مدت به عملکرد خوبی دست می یابید. هنگامی که مشکل خاص شما تحت کنترل است، می توانید درمان را متوقف کنید.

انواع شرایطی که به مدت کوتاه تر درمان به خوبی پاسخ می دهند عبارتند از:

  • اختلالات خوردن
  • PTSD ناشی از رویدادهای آسیب زا خاص
  • مقابله با عواقب طلاق
  • مقابله با استرس ناشی از کار
  • غصه خوردن بعد از فقدان

مقابله با تغییرات زندگی، مانند زمانی که فرزندانتان تشکیل خانواده می دهند و شما را ترک می کنند یا وقتی بازنشسته می شوید.

اگر مدت طولانی دچار بیماری روانی بوده اید ممکن است به درمان طولانی مدت تری نیاز داشته باشید. برای مثال، اگر مدتهاست اضطراب یا افسردگی بخشی از زندگی شما بوده است، امکان دارد لازم باشد چندین ماه یا بیشتر تحت درمان باشید تا علائمتان را تحت  کنترل در آورید.

برخی از افراد برای حفظ تعادل و تحت کنترل نگه داشتن علائم خود، باید اکثر عمر یا تمام عمر خود تحت درمان باشند. مطالعات نشان داده اند که این امر در مورد افرادی که با شرایط مزمن سلامت روان یا شرایط پیچیده زندگی می کنند صدق می کند:

  • اختلال دو قطبی
  • روان‌گسیختگی یا اسکیزوفرنی
  • اختلالات شخصیت
  • شرایط روانی که بیش از یک سال طول کشیده است

چه مدت باید تحت درمان بمانید؟

میزان مناسب درمان برای هر فرد،تصمیمی کاملا شخصی است که بر اساس عوامل مختلفی می باشد. در اکثر موارد، شما و درمانگرتان به عنوان تیمی که به اهداف خود رسیده اید تصمیم می گیرید و زمان آن فرا رسیده است که ادامه دهید. در اکثر موقعیت‌های درمانی، بحث مداومی بین شما و درمانگرتان در حین پیشروی درمان رخ می دهد.

ممکن است تمایل به ویزیت  توسط درمانگر جدیدی داشته باشید

گاهی اوقات  تمایل به پایان دادن تراپی  با درمانگر خاص قبل از نتیجه گیری طبیعی دارید  فقط به این دلیل که حس می کنید مفید واقع نمی شود. اگر احساس امنیت یا راحتی با درمانگرتان ندارید، در صورتیکه شاهئ پیشرفتی نمی باشید یا اگر فکر می کنید که استفاده از نوع دیگری از درمان ، کمک کننده می باشد، بهتر است به کارتان ادامه دهید.

در اکثر موارد، به طور متوسط ​​10 جلسه طول می کشد تا فردی پی به مناسب بودن درمانگرش ببرد.

بسیاری از افراد قبل از اینکه درمانگر مناسبی را پیدا کنند چندین بار درمانگرشان را عوض می کنند. نکته مهم این است که اگر همچنان با چالش های سلامت روان مواجه هستید، به دنبال مراقبت باشید

ممکن است سال ها تحت درمان قرار گیرید

اگر در موقعیتی هستید که درمان برای شما کارساز است، ممکن است نخواهید درمان را برای مدتی طولانی پایان دهید! این خوب است و بسیاری از افراد سال‌ها تحت درمان قرار می‌گیرند (چنین تصمیمی برای افرادی که بیماری سلامت روانی پیچیده و پایدار دارند، ضروری می باشد).

اگر چنین است، مراجعه مکرر با درمانگرتان می‌تواند مفید باشد تا درباره اهداف ادامه درمان طولانی‌مدت و منطقی بودن ادامه راه ، صحبت کنید.

تغییر تعداد جلسات درمانی

اگر احساس بهتری دارید، می توانیدتعداد دفعات درمانی تان را کاهش دهید، حتی اگر به درمان ادامه می دهید. به عنوان مثال، بسیاری از افراد درمان را به صورت هفتگی شروع می کنند و سپس برنامه یک هفته در میان دارند. در نهایت، حضور در جلسات ماهانه بهترین گزینه خواهد بود.