فهرست مطالب

زندگی، نظریه ها و تأثیر زیگموند فروید: زیگموند فروید، مشهورترین شخصیت روانشناسی  می باشد،او  یکی از تأثیرگذارترین و بحث برانگیزترین متفکران قرن بیستم است .عصب شناس اتریشی متولد 1856 که اغلب  با نام «”پدر روانشناسی مدرن» شناخته می شود.

فروید انقلابی در نحوه تفکر و درمان بیماری های روانی ایجاد کرد. فروید روانکاوی را به عنوان راهی برای گوش دادن به بیماران و درک بهتر نحوه عملکرد ذهن آنها پایه گذاری کرد. روانکاوی ،تاثیر بسزایی بر روانشناسی و روانپزشکی مدرن دارد.

نظریه‌ها و تحقیقات زیگموند فروید به شکل گیری دیدگاه های فعلی رویاها، دوران کودکی، شخصیت، حافظه، تمایلات جنسی و درمان کمک کرد. کار فروید ، پایه و اساس بسیاری از نظریه پردازان دیگر برای تدوین ایده ها می باشد، در حالی که دیگران نظریه های جدیدی را در مخالفت با ایده های او توسعه دادند.

بیوگرافی زیگموند فروید

بیوگرافی زیگموند فروید

برای درک میراث فروید، مهم است با نگاه به زندگی او شروع کنیم. تجربیات او به بسیاری از نظریه های او کمک کرد، بنابراین یادگیری بیشتر در مورد زندگی او و دورانی که در آن زندگی می کرد به درک عمیق تری از اینکه نظریه های او از کجا آمده اند، منجر می شود.

فروید در سال 1856 در شهری به نام فرایبرگ در موراویا –  جمهوری چک کنونی، به دنیا آمد. او بزرگترین فرزند از هشت فرزند خانواده بود. خانواده او چندین سال پس از تولد او به وین نقل مکان کردند و او بیشتر عمر خود را در آنجا گذراند.

فروید مدرک پزشکی گرفت و به عنوان پزشک در وین شروع به کار کرد. او در سال 1885 به عنوان مدرس بیماری های عصبی دانشگاه وین منصوب شد.

فروید پس از گذراندن مدتی در پاریس و شرکت در سخنرانی‌های ژان مارتین شارکو، عصب‌شناس فرانسوی، علاقمند به نظریه‌های توضیح دهنده ذهن انسان شد (که بعداً به کار او در روانکاوی مربوط می‌شود).

سرانجام، پس از رد ایده های فروید از طرف جامعه پزشکی که او از پاریس آورده بود (به ویژه در مورد آنچه در آن زمان هیستری نامیده می شد)  از عضویت اکادمی کناره گیری کرد. در ادامه فروید به انتشار آثار تأثیرگذاری در زمینه عصب شناسی پرداخت، از جمله «درباره آفازی: مطالعه انتقادی» که در این اثر، اصطلاح آگنوزیا به معنای ناتوانی تفسیر احساسات را ابداع کرد.

در سال‌های بعد، فروید و همکارش یوزف بروئر، «گزارش مقدماتی» و «مطالعات هیستری» را منتشر کردند. هنگامی که دوستی آنها به پایان رسید، فروید به انتشار آثار خود در زمینه روانکاوی ادامه داد.

فروید و خانواده اش وین را به دلیل وجود تبعیض علیه یهودیان ترک کردند. او در سال 1938 به انگلستان رفت و در ژانویه 1939 درگذشت.

زیگموند فروید کیست؟ زندگی، نظریه ها و تأثیر

 نظریه های زیگموند فروید

نظریات فروید بسیار تأثیرگذار بود، اما هم اکنون و هم در طول زندگیش،در معرض نقدهای قابل توجهی بود. با این حال، عقاید او در تار و پود فرهنگ آمیخته شده است و اصطلاحاتی مانند «لغزش فرویدی»، «سرکوب» و «انکار» به طور منظم در زبان روزمره ظاهر می شوند.

نظریه های فروید عبارتند از:

ضمیر ناخودآگاه: این نطریه ،یکی از ماندگارترین ایده های اوست، یعنی ذهن، مخزنی از افکار، خاطرات و احساساتی است که خارج از آگاهی ضمیر خودآگاه قرار دارند.

شخصیت: فروید پیشنهاد کرد که شخصیت از سه عنصر کلیدی تشکیل شده است: نهاد،خود و فراخود. خود، حالت خودآگاه است، نهاد، ناخودآگاه است و فراخود چارچوب معنوی یا اخلاقی است که نحوه عملکرد خود را تنظیم می کند.

غرایز زندگی و مرگ: فروید مدعی شد که دو دسته از غرایز، زندگی و مرگ، رفتار انسان را دیکته می کنند. غرایز زندگی شامل تولید مثل، بقا و لذت است. غرایز مرگ شامل پرخاشگری، خودآزاری و تخریب است

رشد روانی-جنسی: نظریه فروید در مورد رشد روانی-جنسی بیان می کند که پنج مرحله رشد وجود دارد که در این مراحل، شخصیت و خود جنسی افراد تکامل می یابد. این مراحل عبارتند از مرحله دهانی، مرحله مقعدی، مرحله آلتی، مرحله نهفته و مرحله تناسلی.

مکانیسم های دفاعی: فروید پیشنهاد کرد که افراد از مکانیسم های دفاعی برای اجتناب از اضطراب استفاده کنند. این مکانیسم ها عبارتند از جابجایی، سرکوب، والایش و پسرفت.

زیگموند فروید کیست؟ زندگی، نظریه ها و تأثیر

زیگموند فروید و روانکاوی

عقاید فروید چنان تأثیر شدیدی بر روانشناسی گذاشت که مکتب فکری کاملی از آثار او پدید آمد: روانکاوی. روانکاوی هم بر مطالعه روانشناسی و هم روش روان درمانی تأثیر ماندگاری داشته است.

روانکاوی در پی آن بود که اطلاعات ناخودآگاه را به آگاهی خودآگاه بیاورد تا سبب تحریک تخلیه هیجانی شود. تخلیه هیجانی، رهاسازی عاطفی است که ممکن است باعث تسکین پریشانی روانی شود.

تحقیقات نشان داده است که روانکاوی، درمان موثر بیماریهای سلامت روان می باشد. خودآزمایی دخیل در فرآیند درمانی  به دستیابی به رشد و پیشرفت بلندمدت کمک می نماید.

 نحوه اثرگذاری روانکاوی بر حوزه روانشناسی

بیماران زیگموند فروید

فروید ایده های خود را بر اساس مطالعات موردی بیماران خود و همکارانش قرار داد. این بیماران به شکل گیری نظریه های او کمک کردند و بسیاری از آنها به خوبی شناخته شده اند. برخی از این افراد عبارتند از:

  • آنا او (معروف به برتا پاپنهایم)
  • هانس کوچولو (هربرت گراف)
  • دورا (ایدا بائر)
  • مرد موش (ارنست لانزر)
  • مرد گرگ (سرگئی پانکجف)
  • سابینا اسپیلرین

آنا او هرگز به معنای واقعی، بیمار فروید نبود. او بیمار همکار فروید ،یوزف بروئر بود. این دو مرد اغلب درباره علائم آنا او مکاتبه می کردند و در نهایت کتاب «مطالعات هیستری» را در مورد او منتشر کردند. از طریق تحقیقات و مکاتبات آنها بود که تکنیکی به نام گفتار درمانی پدیدار شد

بیوگرافی زیگموند فروید

آثار عمده فروید

نوشته‌های فروید به شرح بسیاری از نظریه‌ها و ایده‌های اصلی او پرداخته است. علاقه شخصی او «تعبیر خواب» بود. او در مورد آن نوشت: «[تعبیرخواب] حاوی… ارزشمندترین اکتشافاتی است که از بخت خوب من بوده است. چنین بینشی به درد آدم می خورد، اما یک بار در طول زندگی.»

برخی از کتاب های مهم فروید عبارتند از:

  • تعبیر خواب
  • آسیب شناسی روانی زندگی روزمره
  • توتم و تابو
  • تمدن و نارضایتی های آن
  • آینده یک توهم

آثار عمده فروید

دیدگاه های فروید

خارج از حوزه روانشناسی، فروید در مورد طیف وسیعی از موضوعات نوشته و نظریه پردازی کرد. او همچنین در مورد موضوعاتی از جمله جنسیت، رویاها، مذهب، زنان و فرهنگ ،تئوری هایی به رشته تحریر در آورد و توسعه داد.

دیدگاه های فروید در مورد زنان

فروید هم در طول زندگی‌اش و هم بعد از آن به خاطر دیدگاه‌هایش درباره زنان، زنانگی و تمایلات جنسی زنانه مورد انتقاد قرار گرفت. یکی از مشهورترین منتقدان او کارن هورنای روانشناس بود که دیدگاه او را مبنی بر اینکه زنان از «حسادت آلت تناسلی» رنج می برند رد کرد.