فهرست مطالب
تراپی ،دارو درمانی یا خود یاری؟ اگر در میان کلیه گزینه های مختلف درمان افسردگی گیج شده اید، در اینجا نحوه تصمیم گیری در مورد بهترین روش درمان بیان شده است. با انتخاب کلینیک همراه باشید
یافتن بهترین راه درمان افسردگی
وقتی افسرده هستید، ممکن است این احساس در شما بوجود آید که هرگز از این وضعیت خلاص نخواهید شد. اما ، حتی شدیدترین افسردگی نیز قابل درمان است. بنابراین، اگر افسردگی شما را از داشتن زندگی که دوستش دارید، باز می دارد، از اینکه به دنبال کمک باشید، دریغ نکنید. از روش تراپی گرفته تا دارو درمانی و تغییر سبک زندگی سالم، گزینه های درمانی مختلفی در دسترس است.
البته، نمی توان گفت دو نفر دقیقاً به یک نحو تحت تأثیر افسردگی قرار می گیرند و درمانی به «یک اندازه متناسب با همه نوع افسردگی» وجود ندارد. ممکن است درمانی که برای یک شخص کارساز است در فرد دیگر تاثیری نداشته باشد. با آگاهتر شدن، میتوانید درمانهایی را بیابید که به شما در غلبه بر افسردگی، احساس شادی و امید دوباره و بازیابی زندگیتان کمک کنند.
برای مشاوره افسردگی به این لینک مراجعه کنید
نکات درمان افسردگی
تا جایی که می توانید اطلاعاتی درباره افسردگی تان کسب کنید. نکته حائز اهمیت این است که آیا علائم افسردگی تان به دلیل بیماری زمینه ای است یا خیر. اگر چنین است، باید نخست به درمان آن بیماری اقدام نمایید . شدت افسردگی شما ،یک عامل تلقی می شود. هر چه افسردگی شدیدتر باشد، احتمالاً به درمان جدی تری نیاز دارید.
یافتن درمان مناسب زمان بر است. ممکن است برای یافتن درمان و حمایتی که برای شما بهترین کار را انجام می دهد، به آزمون و خطا نیاز داشته باشید.برای مثال،اگر تصمیم به دنبال کردن تراپی دارید، ممکن است برای انتخاب درمانگر مورد نظرتان ،بسیار تلاش کنید. یا ممکن است مصرف داروی ضد افسردگی را امتحان کنید، اما اگر روزانه نیم ساعت پیاده روی داشته باشید، متوجه می شوید که نیازی به مصرف دارو ندارید. آماده تغییر و اندکی آزمایش نمودن، باشید.
تنها به داروها تکیه نکنید. اگرچه دارو می تواند علائم افسردگی را تسکین دهد، اما معمولاً مصرف طولانی مدت داروها،درست نیست. سایر درمان ها، از جمله ورزش و تراپی به همان اندازه دارو و اغلب حتی بیشتر از آنها موثر واقع می شود و با عوارض جانبی ناخواسته ای همراه نمی باشد. اگر تصمیم گرفتید دارو را امتحان کنید. به یاد داشته باشید که داروها زمانی بهترین اثر را می گذارند که تغییراتی در سبک زندگی سالم خود ایجاد کنید.
کسب حمایت اجتماعی. هر چه بیشتر به تقویت ارتباطات اجتماعی خود بپردازید، بیشتر در برابر افسردگی محافظت می شوید. اگر احساس گرفتگی می کنید، از صحبت با اعضای خانواده یا دوستان مورد اعتماد خود دریغ نکنید یا به دنبال ایجاد ارتباطی جدید با گروه حمایت از افسردگی باشید. طلب یاری از دیگران، نشانه ضعف نیست و به این معنی نیست که سربار دیگران هستید. اغلب، گفتگویی ساده و رو در رو با یک نفر ، کمک بزرگی به شما می نماید.
درمان نیاز به زمان و تعهد دارد. کلیه درمانهای افسردگی زمان بر هستند و گاهی اوقات بهطور طاقتفرسا یا به طرز ناامیدکنندهای،به کندی صورت می پذیرد که امری طبیعی تلقی می شود. معمولاً بهبودی، فراز و نشیب های خود را بهمراه دارد.
تغییرات سبک زندگی: بخش مهمی از درمان افسردگی است.
تغییر سبک زندگی ابزاری ساده اما قدرتمند در درمان افسردگی است. گاهی ممکن است تمام آن چیزی که برای رفع افسردگی نیاز دارید،تغییر سبک زندگیتان باشد. حتی اگر به درمان دیگری نیز نیاز دارید، ایجاد تغییرات مناسب در شیوه زندگی می تواند به رفع سریعتر افسردگی و جلوگیری از عود آن کمک کند.
تغییرات سبک زندگی برای درمان افسردگی
ورزش. ورزش منظم می تواند به اندازه دارو در درمان افسردگی موثر باشد. ورزش نه تنها سروتونین، اندورفین و سایر مواد شیمیایی مفید مغز را تقویت می کند، بلکه درست مانند داروهای ضد افسردگی باعث رشد سلول ها و اتصالات جدید مغز می شود. بهترین نکته این است که برای بهره مندی از مزایای ورزش، لازم نیست تمرین دو ماراتن نمایید. حتی نیم ساعت پیاده روی روزانه سبب تفاوت بزرگی در افسردگی تان می شود.جهت دستیابی به حداکثر نتایج، در اکثر روزها 30 تا 60 دقیقه فعالیت هوازی نمایید.
حمایت اجتماعی. شبکه های اجتماعی قوی سبب کاهش انزوا که عامل اصلی خطر بروز افسردگی می باشد، می شوند. به طور منظم با دوستان و خانواده در تماس باشید یا به کلاس و گروهی بپیوندید. داوطلب انجام کارها شدن ، روشی فوق العاده برای کسب حمایت اجتماعی و کمک به دیگران و در عین حال کمک به خود است.
تغذیه. خوب غذا خوردن هم برای سلامت جسمی و هم برای سلامت روحی شما مهم است. خوردن وعده های غذایی کوچک و متعادل در طول روز به شما کمک می کند تا انرژی خود را بالا نگه دارید و نوسانات خلقی را به حداقل برسانید. در حالی که ممکن است برای تقویت سریع انرژی تان به سمت خوردن غذاهای شیرین جذب شوید، کربوهیدرات های کمپلکس، انتخاب بهتری هستند چرا که بدون افت قند سریع، به حرکت وا می دارند
خواب . خواب تاثیر زیادی بر خلق و خو دارد. وقتی به اندازه کافی نخوابید، علائم افسردگی شما بدتر خواهد شد. کم خوابی،سبب تشدید بیقراری، بدخلقی، غمگینی و خستگی می شود. مطمئن شوید که هر شب به اندازه کافی می خوابید. افراد بسیاری کمی وجود دارند که طی خواب کمتر از هفت ساعت در شب، عملکرد خوبی داشته باشند. خواب شبانه تان را بین هفت تا نه ساعت تنظیم کنید.
کاهش استرس. برای کمک به کنترل و کاهش استرس، در زندگی خود تغییراتی ایجاد کنید. استرس بیش از حد سبب تشدید افسردگی می شود و شما را در آینده در معرض خطر افسردگی قرار می دهد. جنبههایی از زندگیتان که با استرس تحت فشار قرار می گیرند، مانند کار بیش از حد یا روابط غیرحمایتکننده را در نظر بگیرید و راههایی برای به حداقل رساندن تأثیر آنها بیابید.
دلایل پزشکی بروز افسردگی را از بین ببرید
اگر به افسرده بودن خودتان مشکوک هستید و تغییرات سبک زندگی در درمان افسردگی موثر واقع نبوده است، برای معاینه کامل به پزشک مراجعه کنید. اگر افسردگی شما ناشی از برخی علل پزشکی باشد، تراپی و داروهای ضد افسردگی کمک چندانی برای درمان نمی کنند. افسردگی تا زمانی که مشکل اصلی سلامت شناسایی و درمان نشود برطرف نمی شود.
پزشک شما شرایط پزشکی شبیه به افسردگی را بررسی می کند و مطمئن می شود که مصرف دارو سبب افسردگی به عنوان عارضه جانبی نشده است. بسیاری از شرایط پزشکی و داروها باعث علائم افسردگی ، از جمله اندوه، خستگی و از دست دادن لذت می شوند. کم کاری تیروئید، به ویژه در بین زنان، اختلال خلقی شایعی می باشد. کهنسالان یا افرادی که روزانه داروهای مختلفی مصرف می کنند، در معرض خطر تداخلات دارویی هستند که باعث علائم افسردگی می شود. هر چه مصرف داروها بیشتر باشد، خطر تداخلات دارویی بیشتر است.
روان درمانی برای درمان افسردگی
اگر هیچ دلیل پزشکی زمینه ای در بروز علائم افسردگی به چشم نخورد، گفتار درمانی ، درمانی بسیار موثر تلقی می شود. آنچه در تراپی فرا می گیرید به شما مهارت و بینش احساس بهتر داشتن را می دهد و مانع از عود افسردگی می شود.
درمانهای مختلفی در دسترس است. سه مورد از متداولترین روشهای مورد استفاده در درمان افسردگی عبارتند از رفتار درمانی شناختی، درمان بین فردی و رواندرمانی. اغلب از رویکرد ترکیبی استفاده می شود.
برخی از انواع درمان ، تکنیک های عملی در مورد نحوه اصلاح تفکر منفی و بکارگیری مهارت های رفتاری برای مقابله با افسردگی را می آموزد. تراپی، در حل ریشه ای افسردگی به شما کمک می کند و به شما کمک می کند بفهمید که چرا احساس خاصی دارید، چه چیزی سبب تحریک افسردگی تان می شود و چه کاری می توانید انجام دهید تا سالم بمانید.
تراپی و درمان افسردگی
یکی از نشانه های افسردگی در اندیشه فرو رفتن و مشکل تمرکز است. تراپی به شما کمک می کند تا نگاهی به گذشته اندازید و ببینید که چه چیزی در افسردگی شما دخیل بوده است و چگونه می توانید تغییراتی ایجاد کنید. در اینجا به بررس برخی از موضوعات برجسته در مورد کاربرد تراپی در درمان افسردگی می پردازیم:
- روابط. درک الگوهای روابط خود با دیگران، ایجاد روابط بهتر و بهبود روابط فعلی به کاهش انزوا و ایجاد حمایت اجتماعی کمک می کند و در پیشگیری از افسردگی اهمیت دارد.
- تعیین مرزهای سالم.اگر استرس دارید و تحت فشار هستید و احساس می کنید که نمی توانید نه بگویید، بیشتر در معرض خطر افسردگی قرار می گیرید. تعیین مرزهای سالم در روابط و در محل کار به کاهش استرس کمک می کند و تراپی به شما کمک می کند تا مرزهای مناسب خود را شناسایی و تأیید کنید.
- بررسی مشکلات زندگی- گفتگو با درمانگری معتمد، بازخورد خوبی در مورد راه های مثبت تر رسیدگی به چالش ها و مشکلات زندگی را ارائه می دهد.
- درمان فردی یا گروهی؟ وقتی کلمه «تراپی» به گوشتان می رسد ،فکرتان به طور خودکار به سمت جلسات انفرادی با درمانگر می رود. اما، گروه درمانی نیز در درمان افسردگی بسیار مفید می باشد. معمولاً جلسات تراپی گروهی و انفرادی حدود یک ساعت طول می کشد. مزایای هر کدام چیست؟ در تراپی فردی، شما در حال ایجاد رابطه ای قوی با یک نفر هستید و امکان دارد اشتراک گذاری برخی اطلاعات حساس تان با یک نفر راحت تر از یک گروه باشد. همچنین توجه انفرادی را به خود جلب می کنید.
در گروه درمانی , گوش دادن به حرفهای همسالانی که با چالشهایی مانند چالشهای شما در گیر هستند سبب اعتبار بخشی به تجارب شما می شود و به بالابردن عزت نفس تان کمک میکند . اغلب اعضای گروه در برهه های مختلف افسردگی می باشند، بنابراین می توانید از کسی که در بخش مقابله با افسردگیست و کسی که با این مشکل چالش برانگیز، دست و پنجه نرم کرده است، راهنمایی بگیرید. حضور در جلسات گروه درمانی علاوه بر ارائه الهامات و ایده ها، به افزایش فعالیت های اجتماعی و شبکه اجتماعی تان نیز کمک می کند.
وقتی روند تراپی دشوار می گردد…
مانند بازسازی خانه، وقتی در تلاش برای تفکیک وسایلی هستید که کارایی بهینه ای در زندگیتان ندارند ، اغلب فکر می کنید که این کار به جای اینکه سبب بهتر شدن روند زندگیتان شود سبب بدتر شدن شده است. وقتی تراپی، سخت یا دردناک به نظر می رسد، تسلیم نشوید. اگر به بحث صادقانه در مورد احساسات و واکنش های خود با درمانگرتان مشغولید، این کار باعث می شود که به جای برگشت به روشهای و کمتر موثر ، رو به جلو پیش روید. با این حال، اگر هنگام ارتباط با درمانگرتان ،احساس مداوم مجبوریت و ناراحتی به شما دست داد، در یافتن سایرگزینه های درمانی نهراسید. رابطه قوی بر پایه اعتماد، پایه و اساس تراپی خوب است.
درمان افسردگی با دارو
داروی افسردگی ،از جمله درمانهای افسردگی می باشد که بیشتر مورد تبلیغ واقع شده است، اما نمی توان به این نتیجه رسید که این درمان، موثرترین درمان تلقی می شود. افسردگی، تنها به عدم تعادل شیمیایی در مغز مربوط می شود. مصرف دارو به کاهش علائم افسردگی متوسط و شدید کمک می کند، اما مشکل اساسی را درمان نمی کند و معمولاً راه حل بلندمدتی نیست. مصرف داروهای ضد افسردگی نیز با بروز عوارض جانبی و نگرانی های ایمنی همراه می باشد که ترک این داروها برای فرد مبتلا بسیار دشوار می گردد. اگر به این فکر می کنید که آیا داروهای ضد افسردگی برای شما مناسب است یا خیر، دانستن همه حقایق ، در تصمیم گیری آگاهانه به شما کمک می کند.
حتی اگر تصمیم به مصرف دارو برای درمان افسردگی دارید، سایر درمان ها را نادیده نگیرید. تغییرات سبک زندگی و تراپی، نه تنها به بهبود سریع افسردگی کمک می کند، بلکه مهارت هایی را برای کمک به جلوگیری از عود بیماری فراهم می کند.
درمان افسردگی با TMS
اگر دچار افسردگی شدیدی می باشید که روشهای تراپی، مصرف دارو وخود یاری کارساز نبوده است، درمان TMS ، گزینه دیگری به حساب می آید. درمان از طریق تحریک مغناطیسی ترانس کرانیال (TMS)، درمان غیرتهاجمی است که سبب هدایت پالس های انرژی مغناطیسی مکرر به مناطقی از مغز می شود که در خلق و خو دخیل هستند.
پالس های مغناطیسی بدون ایجاد درد از جمجمه عبور می کنند و سبب تحریک سلول های مغز می شوند و بدین ترتیب ارتباط بین قسمت های مختلف مغز را بهبود می بخشند و علائم افسردگی را کاهش می دهند
با وجودیکه TMS ، افسردگی مقاوم به درمان را بهبود می بخشد، اما نمی توان با قطعیت بیان نمود که راهی برای درمان همیشگی افسردگی است یا علائم شما عود نمی کند. با این حال، با این روش می توانید به بهبودهای کافی در انرژی و انگیزه دست یابید و شروع به گفتگو درمانی یا ایجاد تغییراتی در سبک زندگی خود (مانند بهبود رژیم غذایی، ورزش و ایجاد شبکه حمایتی) شوید که به حفظ بهبودی افسردگی شما در طولانی مدت کمک می کند.
درمان های جایگزین و مکمل
درمان های جایگزین و مکمل افسردگی شامل مصرف مکمل های ویتامین و گیاهی، طب سوزنی و تکنیک های آرام سازی، مانند مدیتیشن ذهن آگاهی، یوگا یا تای چی، می باشد.
درمان افسردگی با ویتامینها و مکملها
صاحب نظران هنوز در مورد اینکه داروهای گیاهی، ویتامینها یا مکملها تا چه حد در درمان افسردگی موثر واقع می شوند، صحبت نکردند. در حالی که مصرف گسترده و بدون نسخه بسیاری از مکمل ها توسط مردم رواج دارد، در بسیاری از موارد ،اثربخشی آنها از نظر علمی ثابت نشده است. اگر علائم افسردگی شما تا حدی به دلیل کمبود مواد مغذی باشد، با مصرف مکمل های ویتامین ،می توانید به نتیجه مطلوب دست یابید، اما باید با توصیه پزشک متخصص ،اقدام به مصرف نمایید.
اگر قصد مصرف مکمل های طبیعی و گیاهی را دارید از عوارض جانبی و تداخل دارویی یا غذایی آنها مطلع شوید. برای مثال، خارمریم – گیاهی مطلوب برای درمان افسردگی خفیف تا متوسط است که مصرف آن با داروهای تجویزی مانند رقیقکنندههای خون، قرصهای ضدبارداری و داروهای ضدافسردگی تجویزی ،سبب ایجاد تداخل می شود. از مطلع بودن پزشک یا درمانگر در مورد مصرف داروهایتان اطمینان حاصل نمایید.
سایر درمان های جایگزین
تکنیک های آرامش بخش . تکنیک های آرام سازی علاوه بر کمک به کاهش علائم افسردگی، سبب کاهش استرس و افزایش احساس شادی و رفاه می شوند. یوگا، تنفس عمیق، آرام سازی پیشرونده عضلات یا مدیتیشن را امتحان کنید.
طب سوزنی. طب سوزنی، تکنیک استفاده از سوزن های ظریف در نقاط خاص بدن با هدف درمانی می باشد که به طور فزاینده ای به عنوان درمان افسردگی مورد بررسی قرار می گیرد و برخی مطالعات تحقیقاتی نتایج امیدوارکننده ای را در مورد این روش نشان دادند. اگر تصمیم دارید طب سوزنی را امتحان کنید، مطمئن شوید که متخصص واجد شرایط را پیدا کرده اید.
مروری بر درمان های افسردگی
افسردگی قابل درمان است و اکثر افراد با روان درمانی، دارو درمانی یا ترکیبی از این دو، به درمان علائم افسردگی مبادرت می نمایند.گفته می شود ممکن است برخی درمانها برای برخی از افراد کارساز باشد و برای برخی دیگر کارساز نباشد.
آنچه حائز اهمیت است ،گفتگو با پزشک و یا ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی در مورد این مطلب است که کدامیک از گزینه های درمانی موثرتر واقع می شود. در بابا این بحث به مروری رایج ترین درمان های مورد استفاده افسردگی می پردازیم.
روان درمانی
روان درمانی که اغلب «گفتار درمانی» نیز گفته می شود. رویکردهای مختلفی برای روان درمانی وجود دارد. بسیاری از درمانگران در درمان نوع خاصی از افسردگی، تخصص دارند، اما گاهی اوقات آنها از چندین رویکرد برای درمان انفرادی تری که بر اساس نیازهای درمانی خاص است، استفاده می کنند.
از آنجایی که روان درمانی های بسیاری در دسترس متخصصان وجود دارد، مطالعه ای در پی کشف راههای موثرتر درمان افسردگی به عمل آمد. محققان دریافتند که همه موارد مذکور در ادامه به نتایج خوبی دست یافتند.
درمان بین فردی
درمان بین فردی مبتنی بر این ایده است که افسردگی با روابط ما در ارتباط است. بنابراین، هدف این نوع درمان کمک به بهبود مهارت های ارتباطی مانند تبدیل شدن به ارتباط دهنده بهتر و یادگیری نحوه حل تعارض است. طول مدت جلسات درمان بین فردی، نسبتاً کوتاه است و معمولاً بین 12 تا 16 هفته طول می کشد.
رفتار درمانی شناختی
رفتار درمانی شناختی (CBT) نوعی گفتار درمانی است که به تغییر افکار یا الگوهای رفتاری منفی که در بروز افسردگی یا بدتر شدن آن دخیل است، کمک می نماید. این درمان معمولاً کوتاه مدت است و بر مشکلات فعلی شما و یادگیری مهارت های جدید مقابله ای تمرکز دارد.
آموزش مهارت های اجتماعی
آموزش مهارت های اجتماعی نحوه تعامل موثر با دیگران جهت برقراری روابط سالم را ارائه می دهد. هدف این است که مهارت های ارتباطی خود را بهبود بخشید و نحوه ایجاد شبکه اجتماعی قوی با دیگران ، مانند ایجاد روابط مبتنی بر صداقت و احترام را بیاموزید.
روان درمانی پویشی
روان درمانی پویشی،نوعی از درمان است که اغلب در فیلم ها یا فرهنگ پاپ به تصویر کشیده می شود. طی جلسات درمانی، نحوه ارتباط افسردگی با تجربیات گذشته، درگیری های حل نشده یا زخم های التیام نیافته آموزش داده می شود. درمانگر به بیان مسائلی جهت پیشرفت در زندگیتان کمک می نماید.
مشاوره حمایتی
مشاوره حمایتی، ساختارمندی کمتری نسبت به سایر روش های درمانی دارد و عمدتاً شامل گوش دادن به صحبت های شما و اشتراک گذاری موضوعاتی است که در ذهن تان به جا مانده است. از شما دعوت بعمل می آید تا در مورد هر موضوعی که تمایل دارید سر صحبت را بازکنید و درمانگر برای نشان دادن درک و حمایت خویش ،با شما همکاری می کند.
درمان فعالسازی رفتار
فعال سازی رفتار،نحوه هدف گذاری در زندگی را به شما می آموزد تا فعالیت های دلپذیرتری را در سبک زندگی خود بگنجانید. هدف این درمان پرهیز از انزوا و افزایش تعاملات مثبت با محیطتان است. با فعال شدن و مشارکت در فعالیت های لذت بخش تر، علائم افسردگیتان کاهش می یابد.
روش درمانی حل مسئله
هدف روش درمانی حل مسئله، تعیین مسائل فشار آوریست که دارید، سپس شما را راهنمایی می کند تا راه های متعددی برای غلبه بر آنها پیدا کنید. درمانگر به شما کمک می کند تا همه گزینه های موجودتان را ارزیابی کرده و بهترین راه حل را انتخاب کنید.
خانواده یا زوج درمانی
هنگامی که افسردگی سایر افراد خانواده را تحت تاثیر قرار می دهد، زوج درمانی یا خانواده درمانی در نظر گرفته می شود. این نوع درمان شامل ملاحظه نقش ها و انتظاراتتان است. این نوع درمان نیز شامل ارائه آموزشهایی به عزیزانتان در مورد افسردگی و نحوه تاثیر گذاری آن بر شما می باشد.
داروها
داروهای مختلف بسیاری وجود دارد که به کاهش علائم افسردگی کمک می کنند. در اینجا به بیان برخی از گروه داروهایی که معمولاً استفاده میشوند، پرداخته می شود.
بیشتر مطالعات نشان دادهاند که داروها زمانی کارساز هستند که همراه با تراپی مصرف شوند.
مهارکننده های انتخابی بازجذب سروتونین
امروزه، مهارکننده های انتخابی بازجذب سروتونین (SSRIها) بیشترین داروهای تجویزی برای درمان افسردگی محسوب می شوند. پروزاک (فلوکستین)، پاکسیل (پاروکستین)، زولافت (سرترالین)، سلکسا ( سیتالوپرام ) و لووکس ( فلووکسامین ) نامهای تجاری بطور معمول تجویز شده می باشند.
SSRI ها هم برای افسردگی شدید و هم برای افسردگی غیر شدید مفید هستند. این داروها در مقایسه با سایر انواع داروهای ضد افسردگی ، از عوارض جانبی کمی برخوردارند .
توجه داشته باشید که نباید SSRI ها همراه با برخی از مهارکننده های مونوآمین اکسیداز (MAOIها) تجویز شوند چرا که سبب افزایش بسیار خطرناک سروتونین می شود و سبب بروز سندرم سروتونین می گردد.
مهارکننده های بازجذب سروتونین و نوراپی نفرین
مهارکننده های بازجذب سروتونین و نوراپی نفرین (SNRIها) نوع جدیدی از داروهای ضد افسردگی هستند که مشابه SSRI ها عمل می کنند. تفاوت اصلی این است که آنها مانع بازجذب نوراپی نفرین، انتقال دهنده عصبی دیگری که در خلق و خوی دخیل است، می شوند.
داروهای رایج در این دسته عبارتند از افکسور(ونلافاکسین)، سیمبالتا (دولوکستین) و پریستیک (دسلاوونفاکسین). سازمان غذا و دارو نشان می دهد که SNRI ها نیز همانند داروهای دسته SSRI ، نباید با داروهای دسته MAOI مصرف شوند و در صورت داشتن مشکلات کبدی یا کلیوی یا گلوکوم با زاویه حاد ، مراقب باشید.
بازدارنده های بازجذب نوراپی نفرین و دوپامین
بازدارنده های بازجذب نوراپی نفرین و دوپامین (NDRIها) با مسدود کردن ناقلهای نوراپی نفرین و دوپامین به درمان افسردگی کمک می کنند. داروهای NDRI از جمله فوکالین (دکس متیل فنیدات)، ریتالین (متیل فنیدات) و ولبوترین (بوپروپیون).
گاهی اوقات مصرف ولبوترین در اولویت می باشد زیرا احتمال بروز عوارض جانبی جنسی رایج در سایر داروهای ضد افسردگی ، در این داروها کمتر است. به علاوه، عوارض جانبی شایع هنگام مصرف این دارو عبارتند از سردرد، مشکل خواب و سرگیجه که معمولاً در عرض یک تا دو هفته از بین می رود.
داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای
داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای (TCAs) جزو اولین داروهای ضد افسردگی تولید شده بودند. تحقیقات نشان می دهد که داروهای سه حلقه ای به اندازه SSRI ها برای درمان افسردگی مزمن و دیس تایمی که به عنوان اختلال افسردگی مداوم نیز شناخته می شود ،موثر هستند.
داروهایی که در این گروه گنجانده شدند عبارتند از الاویل (آمی تریپتیلین )، توفرانیل (ایمی پرامین) و پاملور (نورتریپتیلین). داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای عوارض جانبی بیشتری نسبت به گزینه های دارویی جدیدتر دارند، اما برای بیماران خاص موثرتر می باشند.
مهارکننده های مونوآمین اکسیداز
مهارکننده های مونوآمین اکسیداز (MAOI ها) نوع قدیمی از سایر داروهای ضد افسردگی هستند. به طور کلی MAOIها مانند داروهای سه حلقه ای، به عنوان درمان در اولویت نمی باشند، اما گاهی اوقات برای درمان افسردگی های دشوارتر، مفید می باشند. داروهای MAOI عبارتند از مارپلان (ایزوکاربوکسازید)، ناردیل (فنلزین) و پارنیت (ترانیل سیپرومین).
اگر MAOI مصرف می کنید، باید پیرو محدودیت های غذایی خاصی باشید تا از واکنشی که سبب فشار خون بالا می شود، جلوگیری کنید. همچنین باید مراقب واکنشهای متقابل این داروها با سایر داروهای خاص باشید.
گزینه های دارویی جدیدتر
اسکتامین که با نام تجاری اسپراواتو فروخته می شود، در مارس 2019 مورد تایید FDA قرار گرفت و مصرف این دارو برای بزرگسالان مبتلا به افسردگی مقاوم به درمان، مجاز است، به این معنی که سایر گزینه های دارویی موثر واقع نشود.
اسکتامین ، اسپری بینی است که طی 20 تا 40 دقیقه کارساز می شود در صورتیکه سایر داروها بعد از مصرف هفته ها یا ماه ها به شما کمک می کنند تا احساس بهتری داشته باشید.
به عنوان مثال، اسکتامین گونه ای از داروی توهم زا کتامین است که باعث آرامش و تجارب خارج از بدن می شود. به همین دلیل شما این دارو را فقط از محل تایید شده باید دریافت کنید و تا چند ساعت پس از مصرف تحت نظر خواهید بود. اسکتامین نیز باید همراه با داروی ضد افسردگی خوراکی تجویز شود.
رویه ها
برخی از گزینه های درمان افسردگی، ماهیت تهاجمی تر دارند. سه گزینه درمانی وجود دارد که بعد از عدم پاسخ بیمار به سایر اشکال درمانی، بکار برده می شود .
الکتروشوک درمانی
الکتروشوک درمانی (ECT) شامل کاربرد نوعی تحریک الکتریکی به مغز برای ایجاد تشنج است که با تغییر محیط و شیمی مغز کار می کند. هنگام انجام ECT توسط پزشک، تحت بیهوشی عمومی قرار می گیرید، بنابراین جلسه درمان را به خاطر نمی آورید.
تحریک مغناطیسی ترانس کرانیال
تحریک مغناطیسی ترانس کرانیال (TMS) شکل دیگری از تحریک مغز است. اما،TMS نسبت به ECT تهاجم کمتری دارد و با قرار دادن دستگاه کوچکی بر جمجمه سبب تحریک نورون های مغز می شود که باعث تغییر فعالیت آنها می شود و در نتیجه احساس افسردگی را کاهش می دهد.
تحریک عصب واگ
تحریک عصب واگ (VNS) نیز پالس های الکتریکی را از طریق عصب واگ به مغز می فرستد. با این حال، تفاوتی بین VNS و دو گزینه دیگر وجود دارد که اغلب شامل کاشت دستگاه در قفسه سینه است.
راهبردهای خودیاری
انجام برخی از فعالیت های خودیاری همراه با مصرف دارو و تراپی برای کاهش افسردگی مفید واقع می شود. روش های خودیاری درمان افسردگی برای افرادی که به منابع حرفه ای دسترسی ندارند یا از علائم خفیفی برخوردارند، مفید می باشد. این راهبرد ها شامل موارد زیر است.
گروههای حمایتی
گروههای حمایتی به شما این امکان را میدهند که به گفتگو با اشخاصی بپردازید که با مسائل و علائمی که در افسردگی تان تجربه کردید،ارتباط برقرار کنند. به گفته بسیاری از افراد عضو این گروه ها، در این گروهها به آنها کمک می شود تا بفهمند تنها نیستند و ایده ها و منابعی برای احساس بهتر داشتن به انها ارائه می گردد.
منابع انلاین
وب سایتها؛ چت رومها و برنامه های آنلاین بسیاری وجود دارد که به رفع افسردگی افراد کمک می نمایند. مزیت این گزینه این است که در تمام ساعات شبانه روز می توانید روی کمک انها حساب کنید. به سادگی آنلاین شوید و بخش اطلاعات و پشتیبانی بروید.
کتابهای خودیاری
کتابهای خودیاری، در صدد آموزش مهارتهایی هستند که افراد در تراپی کسب می کنند. از جمله معایب این روش این است که بتوانید اطلاعات را در زندگی خود بکار بندید. بسیاری از کتاب های خودیاری به صورت رایگان از طریق کتابخانه های محلی در دسترس هستند. شما می توانید آنها را در کتابفروشی های آنلاین بیابید و این امکان را مهیا می نماید که ببینید در مورد کدامیک از کتابها بالاترین نقد انجام شده است.
تغییرات سبک زندگی
وقوع برخی تغییرات در سبک زندگی به کاهش احساس افسردگی کمک می کند. سه مورد از مهم ترین تغییراتی که می توانید ایجاد کنید عبارتند از: رژیم غذایی سالم، ورزش منظم بدنی و خواب کافی.
ثبت ديدگاه