مشاوره قبل از ازدواج

مشاوره قبل از ازدواج

تصمیم به ازدواج پس از رسیدن سن به بلوغ عقلی و عاطفی

ازدواج، مقوله ساده ای نیست که خیلی ساده بتوان از آن گذر کرد. لزوم بهره مندی از مشاوره ازدواج تا پیش از طی شدن پروسه ازدواج، برای هر یک از زوجین، لازم و ضروری است. با نگاهی گذرا به آمار طلاق در طی چند سال گذشته و بروز اختلافات میان زوجین، به خوبی می توان به اهمیت مشاوره پیش از ازدواج برد. متاسفانه بسیاری از پسرها و دختران جوان، به مشاوره های پیش از ازدواج اهمیت نمی دهند. همین موضوع سبب می شود تا بدون خودشناسی و شناخت طرف مقابل، وارد مرحله جدیدی از زندگی خود می شوند. در این مرحله، هر یک از طرفین می بایست به بلوغ عقلی و عاطفی رسیده باشند. با استفاده از نکات ارزشمندی که در مشاوره ازدواج به جوانان داده می شود؛ آن ها می توانند زندگی شاداب و به دور از حاشیه ای را در پیش رو داشته باشند. پس بهتر است مشاوره پیش از ازدواج را جدی گرفت تا کام زندگی شما با طلاق تلخ نگردد.

مشاوره ازدواج

بهترین زمان برای بهره مندی از مشاوره ازدواج

مشاوره ازدواج، می بایست زیر نظر یک روانکاو یا روانشناس بسیار متبحر و با تجربه ای انجام شود. کسی که سالیان سال عمر خود را وقف مشاوره های پیش از ازدواج به جوانان کرده است. چنین شخصی با داشتن مدارک آکادمیک در حوزه روانشناسی بالینی، می تواند به شما راهکارهای مناسبی بدهد. حال سوال اینجاست: ما چه زمانی باید به چنین فردی مراجعه داشته باشیم؟ پسر و دختری که از نظر فکر و اندیشه به بلوغ عقلی و عاطفی رسیده اند و تصمیم به ازدواج گرفته اند؛ در اولین گام پسر باید به صورت رسمی از دختر خواستگاری کند. آن ها برای یک زندگی مطلوب و بهتر به مشاوره های پیش از ازدواج نیاز دارند. به واقع مشاوره ازدواج، بهتر است پس از فرآیند خواستگاری و یا در دوران نامزدی باشد. چرا که قبل و بعد از آن، زمان مناسبی برای مشاوره های پیش از ازدواج نیست. شما وقتی می توانید بهترین بازخورد را از مشاوره ازدواج بگیرید که زوج خود را انتخاب کرده باشید.

آیا مشاوره قبل از ازدواج لازم است؟

مشاوره ازدواج تا پیش از ازدواج برای هر یک از زوجین، به زندگی بهتر و سرآغاز مطلوب تر آن ها کمک می کند. اما آیا مشاوره قبل از ازدواج واجب است؟ در پاسخ باید اذعان داشت که این مشاوره ها برای زوجین جزو امور واجب به شمار نمی آیند که حتما باید انجام شوند. اما بهتر است کسانی که قصد ازدواج دارند؛ تا پیش از ازدواج، نزد مشاور بروند. کسی که در حیطه مشاوره ازدواج، تجربه دارد. چون در غیر این صورت پسر و دختر جوان مجبور خواهند بود تا بسیاری از مسائل را پس از ازدواج و زندگی در زیر یک سقف تجربه کنند. با توجه به عدم شناخت نسبت به خود و طرف مقابل، ممکن است خواه ناخواه، اتفاقات ناخوشایندی برای آن ها رخ دهد. در حالی که در مشاوره ازدواج، شما نسبت به تمامی این مسائل آگاه خواهید شد. به گونه ای که می توانید خود بر اساس خودشناسی و شناخت نسبی به طرف مقابل خود، تصمیمات عاقلانه تری را اتخاذ کنید.

جلسات مشاوره ازدواج

تعداد جلسات مورد نیاز برای مشاوره ازدواج

تعداد جلسات مورد نیاز برای مشاوره ازدواج، بستگی به عوامل ریز و درشت بسیار زیادی دارد. نباید انتظار داشت که با یک یا دو جلسه یک مشاور ازدواج برای شما معجزه کند. بنابراین بهتر است جلسات مشاوره قبل از ازدواج تا حدی باشد که هر یک از زوجین به شناخت کافی نسبت به همدیگر رسیده باشند. استرس آن ها پیش از ازدواج به طور کامل برطرف شده باشد و بتوانند خود را برای شروع زندگی، آماده کنند. حد استاندارد و مطلوب مشاوره ازدواج، معمولا بین 6 تا 8 جلسه است. البته ممکن است بر حسب نیاز زوجین، این تعداد جلسات کمتر یا بیشتر از حد استاندارد خود هم باشد. به طور کلی زمانی که هم شما به آرامش روحی رسیده باشید و هم مشاور تشخیص دهد؛ می توانید رفته رفته به فکر شروع مرحله جدیدی از زندگی خود باشید. مرحله ای که با بهره مندی از نکات مشاوره قبل از ازدواج، می تواند برای شما بسیار ایده آل شروع شود.

نقش مشاور در زندگی زوجین پیش از ازدواج

مشاوره ازدواج به هر یک از زوجین تا پیش از ازدواج، کمک زیادی می کند. نقش یک مشاور خوب و مجرب کاهش طلاق و زندگی مطلوب تر بسیار پررنگ و حیاتی است. به گونه ای که یک مشاور می تواند با مشاوره های خود پیش از ازدواج تا 30 درصد، آمار طلاق را کاهش دهد. در جلسات خواستگاری و شناخت پیش از ازدواج، به علت حجب و حیا و راحت نبودن زوجین نسبت به همدیگر، شخصیت واقعی هیچ کدام بروز نمی یابد. به تعبیری دیگر آن ها نسبت به نقاط ضعف شخصیتی خود و طرف مقابل آگاه نمی گردند. اینجاست که یک مشاور می تواند در جلسات مشاوره ازدواج با تست های روانشناسی، این شناخت را ایجاد کند. شناختی که نقاط قوت و ضعف طرف مقابل را بهتر جلوه گر می سازد. در نتیجه هر یک از زوجین به خواسته ها و علایق طرف مقابل تا پیش از ازدواج آشناتر می شوند. این شناخت می تواند مربوط به مسائل اعتقادی، فرهنگی، اقتصادی، جنسی و… هم باشد.

مشاوره قبل از ازدواج

چه مسائلی در جلسات مشاوره پیش از ازدواج مطرح می گردد؟

در جلسات مشاوره ازدواج، نکات حائز اهمیتی مطرح می گردد. در این جلسات، از مهمترین مسائل زندگی مشترک بحث به میان می آید که عبارتند از:

• روابط جنسی

• مدیریت احساسات

• چگونگی برخورد با طرف مقابل هنگام خشم و عصبانیت

• مدیریت استرس و درک متقابل

• میزان صمیمیت و محبت

• بحث فرزندداری و نقش کودکان در زندگی

• بررسی تقسیم نقش زن و مرد در زندگی و وظایف محول شده به آن ها

• شناخت بهتر نسبت به نقاط ضعف و قدرت و برطرف کردن و تقویت آن ها با ایجاد راهکارهای اساسی

• چگونگی برطرف کردن اختلافات در حین و پس از بروز اختلافات میان طرفین و پیشگیری از بروز اختلاف

• برآورده کردن انتظارات زوجین و توجه به خواسته ها و علایق طرف مقابل

• شناخت نسبت به عقاید مذهبی زوجین

• مسائل مربوط به امور مالی و اقتصادی و نحوه مدیریت منابع موجود

• آموزش مهارت های ارتباطی

• و…

تمامی این نکات در مشاوره ازدواج مطرح می گردند.

آیا شناخت روابط فامیلی پیش از ازدواج کافیست؟

معمولا یکی از دلایلی که برخی از افراد به فکر مشاوره ازدواج نیستند؛ ازدواج های فامیلی است. چون عده ای تصور می کنند که با توجه به ازدواج فامیلی، شناخت کاملی نسبت به طرف مقابل خود دارند. به همین دلیل نزد مشاور نمی روند. در حالی که باید اذعان داشت: هر چند که آن ها نسبت به همدیگر تا حدودی آشنا هستند؛ اما این شناخت برای شروع یک زندگی مشترک، کافی نیست. به واقع آن ها هم به مشاوره ازدواج نیاز دارند. چون شناخت دو طرف تنها مربوط به مسائل کلی زندگی نیست. گاهی اوقات به علت عدم آگاهی و شناخت نسبت به طرف مقابل، اختلافات جدی در زندگی زوجین رخ می دهد. اختلاف هایی که حتی ممکن است به طلاق هم منجر شود. اگر تا پیش از ازدواج، نزد یک مشاور و روانشناس خوب بروید؛ می توانید به شناخت دقیق تری نسبت به طرف مقابل خود دست یابید. نکاتی که هیچ گاه علی رغم فامیل بودن با طرف مقابل، به آن ها دست نیافته اید.

شناخت بیشتر همسر در جلسات مشاوره

تست های روانشناسی استاندارد؛ به منظور شناخت بیشتر زوجین

یکی از اقداماتی که در جلسات مشاوره ازدواج توسط روانشناس انجام می گیرد؛ تست های روانشناسی است. این تست ها می بایست بسیار استاندارد و دقیق باشند و شامل همه نکات ریز و درشتی باشند که می توانند به شناخت بهتر زوجین کمک کنند. به همین دلیل روانشناس ها معمولا در انتخاب این تست ها، حساسیت ویژه ای خواهند داشت. آن ها تست های روانشناسی استاندارد و دقیق خود را در قالب پرسشنامه هایی به صورت جداگانه به هر یک از زوجین می دهند. با تکمیل این تست ها، دختر و پسر، به شناخت بهتری نسبت به همدیگر دست پیدا خواهند کرد. روانشناس هم در جلسات مشاوره ازدواج، پس از دریافت این تست ها، تیپ های شخصیتی شما را بیش از پیش متوجه خواهد شد. در نتیجه بهتر می تواند به شما راهکارهایی را ارائه دهد. راهکارهایی که در نهایت به بهبود کیفیت زندگی هر یک از شما ختم می گردد. این تست ها، شناخت زوجین را به هم نسبت به مسائل زیادی بیشتر خواهد کرد.

آشنایی با عمده ترین مزایا و فواید مشاوره قبل از ازدواج

مشاوره ازدواج تا پیش از مراسم عروسی و شروع یک زندگی مشترک، دربردارنده مزایا و فواید بسیاری است. از جمله اینکه:

• شناخت تیپ های شخصیتی زوجین نسبت به هم

• رسیدن به نقطه درک متقابل

• کاهش شدید استرس و رسیدن به فراغ بال و آسایش خاطر

• دستیابی به بهترین راهکار برای حل کردن اختلافات

• چگونگی برخورد با مسائل زناشویی و خانوادگی

• بررسی زندگی گذشته هر یک از زوجین و توجه به حال و زندگی آینده آن ها

• میزان نزدیک یا دور بودن علایق و سلیقه های زوجین

• شناخت عقاید مذهبی، سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و… طرفین و ایجاد راهکارهایی برای نزدیک سازی این عقاید نسبت به هم

• کاهش چشمگیر طلاق و بروز اختلافات میان طرفین ازدواج

بنابراین به طور کلی مشاوره ازدواج و رفتن نزد یک مشاور پیش از ازدواج، می تواند برای هر یک از زوجین مفید واقع شود. چون بهترین مکان برای آزادسازی عقاید و نظریات و شناخت زوجین، دفتر مشاور ازدواج است.

مشکلات زناشویی

تأثیر مشاوره های پیش از ازدواج در زندگی مشترک زوجین

کسانی که تا پیش از ازدواج، از نکات مشاوره ازدواج بهترین روانشناس بهره مند شده اند؛ تأثیر آن را در زندگی خود لمس می کنند. با مقایسه زندگی هایی که از مشاوره قبل از ازدواج استفاده کرده اند با زندگی هایی که از این مشاوره ها استفاده نکرده اند؛ می توان تأثیر مشاوره ازدواج را در زندگی مشترک، متوجه شد. البته این بدان معنا نیست که همه زندگی هایی که از مشاوره پیش از ازدواج استفاده نکرده اند؛ منجر به طلاق می شود. چون زندگی های سالم و به دور از حاشیه و جنجالی هم در میان آن ها وجود دارد. منظور این است که زوج هایی که از مشاوره ازدواج استفاده کرده اند؛ خیلی سریعتر از دیگران خود را با زندگی مشترک وفق می دهند. انگار در شروع زندگی خود در پله پنجم قرار دارند و چهار پله اول را پیش از ازدواج با مشاوره های ازدواج پشت سر گذاشته اند. بنابراین آن ها با مشکلات کمتری نسبت به سایر زوجین مواجه خواهند شد.

مهمترین دلایلی که ما را به سمت یک روانشناس خوب و مطمئن سوق می دهد؟

دلایل زیادی وجود دارد که ضرورت مشاوره ازدواج را تا پیش از رسمی شدن فرآیند ازدواج برای هر یک از زوجین، الزام آور می سازد. دلایلی که شما را به سمت یک روانشناس خوب و مطمئن در این راستا سوق می دهد؛ به قرار زیر می باشند:

1- بحث اعتمادسازی زوجین نسبت به یکدیگر

آمارهای زیادی مبنی بر خیانت میان زوجین رخ می دهد. مواردی که در نهایت سبب بروز اختلاف های جدی و طلاق می گردد. به جهت پیشگیری از چنین رخداد ناخوشایندی و به علت اعتمادسازی هر چه بیشتر زوجین نسبت به همدیگر شما به مشاوره ازدواج نیاز خواهید داشت. هر چقدر شما نسبت به طرف مقابل خود، اعتماد داشته باشید؛ روابط زناشویی و خانوادگی شما مستحکم تر خواهد شد. این مسئله به قدری مهم است که یکی از جنبه های اساسی زندگی شما تحت شعاع همین مسئله است. مشاورین روانشناسی با ارائه راهکارهای مناسب و تست ها و آزمایش های خود، این سنگ بزرگ را جلوی پای شما برخواهند داشت.

بررسی اختلاف های طبقاتی

2- بررسی اختلاف های طبقاتی

از دیگر دلایلی که شما بهتر است آن را با جلسات مشاوره ازدواج، برطرف کنید؛ بررسی اختلاف های طبقاتی است. در علم روانشناسی مطرح است که هر چقدر اختلاف های طبقاتی میان زوجین، کمتر باشد؛ موفقیت در زندگی مشترک زوجین بیشتر نمود می یابد. به واقع مسئله کفویت یا همتایی زن و مرد از نظر موقعیت اجتماعی از جمله مسائل بسیار مهمی است که باید به آن توجه کرد. هر چند که ازدواج های موفق بسیاری هم داریم که علی رغم اختلاف های طبقاتی همچنان پابرجا هستند. اما آن ها هم به مشاوره ازدواج نیاز مبرمی دارند. چون مشکلات آن ها پس از شروع یک زندگی مشترک، خیلی بیشتر از سایر زوجین می باشد. به همین جهت حتما می بایست نزد یک مشاور خوب و توانمند بروند.

3- مسائل جنسی

یکی از مهمترین مسائل در مشاوره ازدواج، مربوط به مسائل جنسی زوجین می باشد. مسئله ای که ممکن است به علت سرد بودن زوجین نسبت به همدیگر یا یکی از زوجین نسبت به طرف مقابل خود، منجر به بروز اختلاف هایی گردد. اختلافاتی که حتی ممکن است به طلاق هم منجر شوند. در صورتی که شما به زور و اجبار پدر و مادر یا بدون علاقه نسبت به فرد مقابل تن به ازدواج دهید؛ دوره های سردی را در زندگی خود تجربه خواهید کرد. در جلسات مشاوره ازدواج به شما یادآور خواهند شد که عدم رضایت از روابط جنسی یکی از زوجین نسبت به طرف مقابل خود، تا چه میزان می تواند خطرآفرین باشد. به منظور بهبود روابط جنسی و توجه به شکوه های ناشی از آن توسط یکی از زوجین و برآورده کردن انتظارات وی، به یک مشاور زناشویی نیاز خواهید داشت.

مشاوره های هدفمند پیش از ازدواج

4- سطح سواد و میزان تحصیلات و تأثیر آن در درک متقابل

از دیگر مسائلی که در جلسات مشاوره ازدواج مطرح و برای آن چاره اندیشی می شود؛ اختلاف سطح سواد و میزان تحصیلات زوجین است. مسئله دیگری که می بایست آن را مورد توجه قرار داد. بررسی ها حاکی از آن است که زوج های جوان با سطح سواد و تحصیلات هم ردیف، معمولا زندگی های مانا و پابرجایی را داشته اند. هر چقدر میزان سطح سواد زوج ها از همدیگر دورتر باشد؛ در نتیجه سطح فکر و اندیشه آن ها نسبت به هم دورتر می گردد. همین عامل خود سبب بروز اختلاف های زیادی میان آن ها می گردد. اما اگر دختر و پسری علی رغم تفاوت و اختلاف در میزان تحصیلات، به همدیگر علاقه داشته باشند؛ می توانند چاره کار را با مشاوره ازدواج برای خود درمان نمایند. چرا که مشاورین پیش از ازدواج در این راستا آن ها را برای شروع یک زندگی مسالمت آمیز یاری می کنند.

5- جر و بحث ها و دعوا مرافه های بیش از حد

ابتدای آشنایی هر دختر و پسری معمولا با احساسات و محبت زیاد طرفین همراه است. اما با گذر زمان ممکن است میان آن ها جر و بحث یا دعوا مرافه های زیادی رخ دهد که نیاز به مشاوره ازدواج داشته باشند. در صورتی که احساس می کنید بیشتر صحبت های شما به مشاجره و دعوا مرافه ختم می شود؛ حتما باید از یک مشاور کمک بگیرید. چون در غیر این صورت زندگی به کام هر دو شما تلخ می گردد. اگر میزان مشاجرات و جنجال های شما از انتقادهای معمولی و توهین های ناخوشایند عبور نماید؛ حتما به مشاوره ازدواج نیاز خواهید داشت. مشاوره قبل از ازدواج سبب می گردد تا شما بتوانید اولا: از بروز این جنجال ها جلوگیری کنید. ثانیا: در صورت بروز این جنجال ها بتوانید به خوبی مشکل را خیلی زود برطرف کنید تا مسئله برای شما بغرنج تر نگردد.

بررسی مسائل و مشکلات زناشویی

6- اختلاف های ناشی از عقاید زوجین به مسائل مذهبی و اعتقادی

شاید برای شما هم جالب باشد که مسائل مذهبی و اعتقادی هم یکی دیگر از دلایلی است که هر فردی را به سمت مشاوره ازدواج سوق می دهد. هر یک از زوجین برای خود تا پیش از ازدواج، اعتقادات مذهبی مختلفی دارند. این اعتقادات با توجه به ریشه خانوادگی و فردی آن ها با سایر افراد متفاوت می باشد. حال ممکن است این اختلاف ها در برخی از افراد، کمتر و در برخی از افراد با توجه به موقعیت اجتماعی – خانوادگی آن ها بیشتر باشد. به گونه ای که فردی اعتقاد شدیدی به نماز و روزه و سایر اعتقادات مذهبی داشته باشد و فرد مقابل آن کاملا به این مسائل بی اعتنا باشد. در جلسات مشاوره ازدواج البته مشاوره قبل از ازدواج، تمامی این مسائل مطرح می شوند. به گونه ای که حتی یک ایرانی و مسلمان با یک خارجی و غیر شیعه هم می توانند با نزدیک شدن اعتقادات و عقاید خود به همدیگر، زندگی شیرینی را تجربه کنند.

7- توجه به مسائل عاطفی و احساسی طرفین به منظور زندگی شیرین تر

به منظور زندگی شیرین تر، شما به مشاوره ازدواج نیاز خواهید داشت. در جلسات مشاوره قبل از ازدواج، روانشناس ها تأکید به مسائل عاطفی و احساسی طرفین و توجه به این مسائل خواهند داشت. چون مردی که برای همسر خود احساسات خویش را بروز نمی دهد یا خانمی که به همسر خویش، محبت نمی کند؛ زندگی سردی خواهند داشت. به منظور جلوگیری از این اتفاقات ناخوشایند؛ با ترفندهای ساده و با کمترین هزینه در جلسات مشاوره ازدواج، شما می توانید خود را برای یک زندگی ایده آل آماده کنید. البته فراموش نکنید که همیشه زندگی سرشار از احساسات و رخدادهای خوشایند نیست. دعوا و مرافه، بخشی از زندگی به شمار می آید. زندگی هر فردی پر از تلخی و شیرینی هاست. اما به منظور کاهش تلخی ها و زندگی شیرین تر به مشاوره قبل از ازدواج نیاز خواهید داشت.

مشاوره ازدواج

8- بررسی مشکلات ناشی از مصرف مواد مخدر

اعتیاد به مواد مخدر از دیگر مسائلی است که نیاز به مشاوره ازدواج را برای هر فردی لازم و ضروری می کند. متاسفانه آمار طلاق در میان زوج های جوان، بسیار زیاد است. بخش زیادی از دلایل طلاق هم مربوط به اعتیاد یکی از زوجین به مواد مخدر است. مشاورهایی که در حوزه مسائل زناشویی و خانواده فعالیت دارید در جلسات مشاوره قبل از ازدواج شما را با معضلات مواد مخدر آشنا می سازند. آن ها زندگی سالم را به دور از اعتیاد به مواد مخدر و عشق و علاقه دو طرف به همدیگر می دانند.

بنابراین به طور کلی در جلسات مشاوره ازدواج، تا پیش از فرآیند ازدواج، نکات ارزنده ای به زوجین داده می شود.

مشاوره قبل از ازدواج چه ویژگی هایی دارد؟

مشاوره قبل از ازدواج یک نوع درمان تخصصی است و اغلب توسط درمانگران مجاز و متخصصان ازدواج و خانواده، ارائه می شود و به زوج هایی کمک می کند که می خواهند قدم بعدی را در رابطه خود بردارند یا می خواهند مسائل و مشکلات مربوط به رابطه ی خود را قبل از تعهد و مسئولیت سنگین ازدواج حل کنند.

ازدواج یکی از مهم ترین تصمیم های زندگی ماست و بیش از آنکه پیوندی فیزیکی باشد، پیوندی روحی واحساسی است. مشاوره ی قبل از ازدواج به شما اطمینان بیشتری می دهد که شما و شریک عاطفیتان، یک رابطه ی محکم و سالم دارید و شانس بیشتری برای یک زندگی شاد و رضایت بخش خواهید داشت.

 مشاوره قبل از ازدواج،به عنوان یک نوع پیشگیری محسوب می شود؛ تقریباً مانند این است که قبل از ابتلا به بیماری، برای چکاپ سالانه به پزشک مراجعه کنند. زوج ها به مشاوره قبل از ازدواج مراجعه می کنند تاهر گونه مشکلی که در لایه های زیرین رابطه شان ایجاد شده است را رفع کنند.

مشاوره قبل از ازدواج چه ویژگی هایی دارد؟

هدف مشاوره قبل از ازدواج

هدف از مشاوره قبل از ازدواج، کمک به شریک های عاطفی  برای درک ارزشها ، سنتها و اهداف یکدیگر در ازدواج است. اتاق درمان، یک محیط امن و برابر برای زوج ها به حساب می آید تا مهارت های لازم برای ایجاد یک پایه قوی، برای یک رابطه ی پایدار را کسب کنند.

دکتر مریم باقری

مرکز مشاوره خانم دکتر باقری

انتخاب کلینیک از ابتدای شروع درمان تا پایان دوران بهبودی کامل شما رو پشتیبانی میکند و در کنار شماست. انتخاب کلینیک از ابتدای شروع درمان تا پایان دوران بهبودی کامل شما رو پشتیبانی میکند و در کنار شماست. انتخاب کلینیک از ابتدای شروع درمان تا پایان دوران بهبودی کامل شما رو پشتیبانی میکند و در کنار شماست.

انتخاب کلینیک از ابتدای شروع درمان تا پایان دوران بهبودی کامل شما رو پشتیبانی میکند و در کنار شماست. انتخاب کلینیک از ابتدای شروع درمان تا پایان دوران بهبودی کامل شما رو پشتیبانی میکند و در کنار شماست. انتخاب کلینیک از ابتدای شروع درمان تا پایان دوران بهبودی کامل شما رو پشتیبانی میکند و در کنار شماست.

تهران
میرداماد

021-22893591-2
0902-1999201-2

ایمیل
bgr.maryam@yahoo.com

Sun-Tue-Thu
12:00-21:00

مشاوره قبل از ازدواج چند جلسه است؟

تعداد جلسات مشاوره ی پیش از ازدواج، در زوج ها و بر اساس تجربه ی درمانگر، مصاحبه های بالینی و نتیجه ی تست های روانشناسی متفاوت است.

تعداد استاندارد جلسات بین 6 تا 8 جلسه است که گاهی ممکن است به تشخیص روانشناس،به جلسات بیشتری نیاز باشد.

مدت زمان هر جلسه، معمولا 60 دقیقه است.

مشاوره قبل از ازدواج چه کمکی به ما میکند؟

دلایل زیادی وجود دارد که ممکن است یک زوج به دنبال مشاوره قبل از ازدواج باشند. برای مثال برخی از افراد به دلیل عواملی مانند ازدواج در سنین پایین، داشتن والدین مطلقه یا داشتن درآمد کم، در معرض خطر بیشتری برای طلاق قرار دارند، البته هیچ یک از این موارد به تنهایی نشانه نیاز به مشاوره قبل از ازدواج نیست.

تحقیقات نشان می دهد که مشاوره قبل از ازدواج، تا 30 درصد احتمال طلاق را در 5 سال اول زندگی زوج ها کاهش می دهد.

علاوه بر این ، مشاوره قبل از ازدواج می تواند به زوج ها کمک کند تا نگرش مثبتی در مورد درخواست کمک در هنگام مواجه با مشکلات در روابط خود داشته باشند.

مشاوره قبل از ازدواج به زوجین فرصتی امن و مطمئن می دهد تا در مورد موضوعاتی که ممکن است بر روابط آنها تأثیر بگذارد صحبت کنند.

مشاوره قبل از ازدواج خانم دکتر مریم باقری

مشاوره قبل از ازدواج

شماره تماس: 021-22893591-2

زن و شوهرهایی که با یک استراتژی مشخص برای برقراری ارتباط ، اهداف ، ارزشها و انتظارات ازدواج می کنند ، این قدرت را دارند که از یکدیگر و خود بهتر حمایت کنند. هنگامی که شریک های عاطف در یک رابطه، راه هایی را برای برقراری ارتباط سالم کشف می کنند ، می توانند تعارضات را بهتر حل کرده و آرامش و رضایت زناشویی خود را افزایش دهند.

در طول مشاوره قبل از ازدواج در مورد چه موضوعاتی صحبت می شود؟

تمرکز اصلی مشاوره قبل از ازدواج بر این است که افراد، خود و شریک عاطفی شان را بهتر بشناسند. بنابراین ، یکی از اولین تمرینات مشاوره قبل از ازدواج معمولاً این است که هر یک از زوجین به پرسشنامه ای کتبی یا مجموعه ای از سوالات در مورد احساسات خود در مورد یکدیگر و رابطه شان پاسخ دهند.

به کمک این پرسشنامه ها، مشاوره خواهد توانست شما را بهتر بشناسد، نقاط ضعف و نقاط قوت رابطه تان را شناسایی کند و مشکلات احتمالی که ممکن است در آینده به وجود بیایند را برای شما توضیح دهد.

در مشاوره قبل از ازدواج به موضوعات بسیار زیادی پرداخته می‌شود که ما در ادامه به مهم ترین آن ها اشاره می‌ کنیم:

  1. تشخیص اختلالات روحی:

سلامت روانی افراد یکی از شروط داشتن یک رابطه سالم و موثر است.

از آن جایی که در اکثر موارد نمی‌ توان خصلت های روحی و یا نارسایی های روانی در افراد را به راحتی مشاهده کرد، در نتیجه برای شناخت این موارد نمی‌ توان صرفا به آشنایی های متعارف، اکتفا کرد.

در طی جلسات مشاوره ی پیش از ازدواج، روان درمانگر می تواند به کمک مصاحبه ها و پرسشنامه ها، اختلالات شخصیت را در افراد تشخیص بدهد.

  1. شناخت صحیح و کامل تر از درون فرد مقابل

روانشناس توسط آزمون های روانشناختی و مصاحبه و تکنیک های مختلف به همراه تجاربی که دارد، تصویر روشن تری از شخصیت، اخلاق و روحیات دو طرف را به دست می آورد.

پس از انجام تست، مشاور به بررسی، تجزیه و تحلیل دقیق پاسخ این تست ها می پردازد و طرفین را از ویژگی‌ های شخصیتی همچون برون گرایی یا درونگرایی، میزان توافق پذیری، میزان مسولیت پذیری و … آگاه می سازد.

همچنین لازم به ذکر است که در حالی که مشاوره قبل از ازدواج به منظور تقویت پیوند بین شما وشریک زندگی شما است، میتواند تفاوت های توافق ناپذیر در ابعاد مختلف شخصیتی شما را نیز آشکار کند. به عنوان مثال، تمایل به بچه دار شدن میتواند برای یکی از شما بسیار مهم باشد و دیگری تمایلی به داشتن فرزند نداشته باشد

3.کمک به خودشناسی

تا خود را به خوبی نشناسید، نمی‌ توانید همسر ایده آل را پیدا و یا حتی نظر او را به خود جلب کنید. جلسات مشاوره قبل از ازدواج به شما کمک می کنند تا اهداف و انتظارات و خواسته ها و نیاز های خود را بشناسید و فردی که مطابق با ویژگی های شماست را انتخاب کنید.

در طول مشاوره قبل از ازدواج در مورد چه موضوعاتی صحبت می شود؟

چرا مشاوره قبل از ازدواج؟

دلایل متعددی وجود دارد که باعث می شود مشاوره قبل از ازدواج بسیار موثر و برای کیفیت روابط شما مفید باشد.

به زوج ها کمک می کند تا آینده را برنامه ریزی کنند:

همه ی ما در زندگی اهداف بسیار مهمی داریم؛ هنگامی که تصمیم می گیرید زندگی خود را با کسی بگذرانید، رسیدن به آن هدف همراه او برای ما بسیار مهم است. بسیاری از مشاوران قبل از ازدواج به زوج ها کمک می کنند تا در مورد مسائل و اهداف فعلی خود صحبت کنند. آنها همچنین به آنها در برنامه ریزی برای آینده کمک می کنند.

مشاوره قبل از ازدواج محل مناسبی است تا زوجین در مورد انتظارات خود از زندگی زناشویی و آنچه که شخصا در آینده می خواهند صحبت کنند. مشاوران قبل از ازدواج به مراجعان خود کمک می کنند تا بر اهداف سالم و تغییرات رابطه تمرکز کنند. در واقع، در مشاوره ی پیش از ازدواج، ما می آموزیم که ازدواج، عامل محدود کننده و بادارنده رسیدن به اهداف ما نیست بلکه میتوانیم به کمک شریک عاطفی مان،در راستای رسیدن به این اهداف مشترک گام برداریم و تلاش کنیم.

برای حل تعارضات به هم کمک کنید:

هر رابطه ای تعارض دارد. بسیار مهم است که شما موثرترین راهها را برای ارتباط خود و شریک زندگی خود بیابید. مشاوره قبل از ازدواج کاملاً به شما کمک می کند تا مهارت های ارتباطی مانند همدلی و گفت و گوی الم را بیاموزید و برای حل تعارضات به کار ببرید.

این اجازه می دهد تا زوجین عاقلانه تر فکر کنند و تصمیم بگیرند:

مشاوره پیش از ازدواج، چیزی فراتر از این است که کسی آنچه را که از یک کتاب آموخته است به اشتراک بگذارد. در واقع، مشاور کسی است که آنچه را که از زندگی واقعی آموخته است به اشتراک می گذارد. در حقیقت ، بسیاری از مشاوران قبل از ازدواج با اعتماد ، صمیمیت و مسائل مالی که زوج های جوان را آزار می دهد ، دست و پنجه نرم کرده اند. آنها می توانند توصیه های آزمایش شده و تشویق اساسی را ارائه دهند.

به زوجین اجازه می دهد تا چیزهای جدیدی در مورد خود کشف کنند.

هنگام کار با زوج ها، مشاوران سوالات زیادی می پرسند. گوش دادن دقیق به پاسخ های شریک زندگی شما، راهی عالی برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد او است.

بسیاری از زوج ها تصور می کنند که هیچکس شریک زندگی خود را بهتر از آنها نمی شناسد. با این حال ، مشاوران می توانند به کمک مصاحبه های بالینی و پرسشنامه ها، اطلاعات مهمی ازلایه های زیرین شخصیت آن فرد به دست بیاورند که احتمالا تا به حال متوجه آن ها نشده بودند.

این نوعی فرصت به شمار می رود که به زوج ها کمک می کند تا درباره یکدیگر بیشتر بیاموزند. همچنین یک فضای امن برای افراد است تا مواردی را که از آنها عصبی یا ناراحت هستند با شریک احساسی خود به اشتراک بگذارند. اگر یکی از زوجین روابط ناموفقی داشته است، می تواند بسیار مفید باشد.

ارزش های مشترک را پیدا کنید:

مشاوره قبل از ازدواج به شما کمک می کند تا ارزشهای مشترک را از رابطه خود بیابید. شما این شخص را به دلایلی انتخاب کرده اید که می خواهید با او باشید. او برای شما خاص است و شما می خواهید این رابطه را خاص نگه دارید. وقتی معنای مشترکی دارید ، وقتی زندگی مشترکی با این شخص دارید ، کارهای جدیدی را پیدا می کنید که فقط به عنوان یک زوج انجام می دهید که به شما کمک می کند تا با هم ارتباط سالم تری داشته باشید.

مشاوره قبل از ازدواج می تواند به شما کمک کند راه هایی را که می خواهید رابطه خود را خاص کنید پیدا کنید تا این رابطه در مرکز و اولویت زندگی شما باشد. مهم این است که شما همیشه جلو می روید و برای رابطه خود تلاش می کنید تا آن را هر روز بهتر و زیبا تر از دیروز کنید.

این مهم است که احساس صمیمیت بیشتری داشته باشید و این صمیم در رابطه را کاملا احساس کنید.

سخن نهایی

در پایان اگر شما نیاز به مشاوره ازدواج، داشته باشید؛ می توانید مراتب را با یک مشاور خوب در میان بگذارید. خانم دکتر مریم باقری با مدرک دکتری روانشناسی با سال ها کسب تجربه و تخصص، می تواند مشکلات شما را به کمترین حد خود برساند. به گونه ای که یک زندگی شیرین و به دور از حاشیه و اضطراب را بتوانید تجربه کنید. برای شرکت در جلسات مشاوره قبل از ازدواج خانم دکتر، می توانید با شماره های: 22893591- 021 یا 09021999201 تماس بگیرید.